Et selvsikkert Mjøndalen-lag feide over Hødd og pulveriserte ulsteinvikernes drøm om opprykk til eliteserien.

Hødd skuffa

Et betuttet Hødd-lag må konstatere at de er slått ut av kvalifiseringskampen til eliteserien.

(Hødd – Mjøndalen 0-2)

Det var et optimistisk Hødd-lag med stappfulle tribuner i ryggen som tok imot Mjøndalen til første kvalifiseringskamp onsdag.

Håpet om at Hødd skulle ta ett steg nærmere eliteserien levde i beste velgående før onsdagens kamp, Dette var dagen da hjemmelaget skulle sikre revansje for søndagens nederlag.

Slik gikk det ikke.

Selv om hele 2.553 tilskuere hadde tatt fri fra skole og jobb for å gå på kamp, måtte forsamlingen slukøret konstatere at Mjøndalen sakte, men sikkert nedkjempet vertene, og satte mål etter mål i nota.

Hødd skuffa

Skuffelsen var til å ta og føle på da Mjøndalen stakk av med billetten til neste runde i eliteserie-kvalifiseringen.

Store sjanser

Men det startet lovende, med god innsats og sjanser til Hødd. Mjøndalen viste samtidig at de overhodet ikke kan tas lett på.

Erik Sandal fyrte riktignok et farlig skudd, og strøk tverrliggeren etter 13 minutter.

Men bare et par minutter etterpå var Mjøndalen frempå, da angrepsspilleren Beugre kom alene med Hødd-keeperen. En god redning av Jan Lennart Urke gav retur til Diomande, som fyrte av utenfor mål.

Etter 19 minutter ble det atter en gang en stor sjanse til Mjøndalen, da Pål Anders Kirkevold løp fra Hødd-forsvaret og kom alene med keeper. En ørliten upresis avlevering førte til at skuddet gikk så vidt utenfor.

Det skulle likevel ikke gå mer enn 39 minutter før det første målet kom, signert Mjøndalen-spiller Vamoiti Diomande.

Et langt innkast fra Semb Aasmundsen ble klarert ut i returrommet og rett i beina på Diomande. Han brant til og plasserte ballen opp i krysset. 1-0 til gjestene.

Corner-bonanza

Og det var tett opptil pause kampen skulle bli avgjort. Lagene hadde så vidt kommet ut av garderoben, før Mjøndalen økte ledelsen til 2–0.

Den tidligere Molde-spilleren Christian Gauseth fyrte av et vakkert langskudd fra distanse, og ballen gikk stang inn, til et unisont sukk fra publikum.

I kampens siste fase sto Hødd for et massivt trykk mot Mjøndalen-boksen. Mellom 68` og 75` minutt telte vi hele åtte cornere til de blå fra Ulsteinvik.

Flere mål ble det ikke. Dermed er det Mjøndalen som avanserer til andre kvalifiseringsrunde mot Ranheim, som gjorde kort prosess med Ham-Kam i onsdagens runde. Vinneren av dette oppgjøret møter eliteserielaget som havner på kvalifiseringsplass.