NRK – Sørlandet

Siste nytt

 • 1-1 mellom Start og Mjøndalen

  Stillingen mellom Start og Mjøndalen er 1-1 etter at Starts Matthias Vilhjalmsson utligner i 88. minutt.

 • Båt gått på skjær

  Redningsselskapet har rykket ut til en båt som har gått på skjær ved Homborsund i Grimstad. En voksen og to barn skal være i båten.

 • MR i Flekkefjord
  Foto: SSHF

  Kutter 3 uker

  Det nye MR-tilbudet som ble åpnet ved sykehuset i Flekkefjord fredag vil kutte ventetiden med 3 uker - og gi færre fristbrudd. MR-maskinen skal brukes ved muskel- og skjelettplager og mange pasienter vest på Sørlandet slipper nå reise til Stavanger eller Kristiansand. Av kostnaden på 7 milioner kroner er 2,4 samlet inn lokalt.

 • Vil ha fiberkabel
  Foto: Vest-Agder Ap

  Krever fiberkabel

  Det må legges bedre til rette for grønne datasentre og bygges fiberoptisk kabel fra Vest-Agder til Tyskland. Det ble vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte lørdag. Forslaget kom fra Vest-Agder Aps Odd Omland, mens Mandal Aps Even Sagebakken (t.h.) behandlet forslaget i redaksjonskomiteen.

Video og TV-reportasjer

Nå til en godbit for dem som er interessert i geocaching, eller en form for turorientering. For i morgen slippes 400 nye såkalte cachebokser langs barnevandrerstien som strekker seg fra Kvinesdal til Landvik.
Nå skal du få treffe en kommende filmstjerne. Filmen Snømann har premiere på Barnefilmfestivalen i neste uke - og 9 år gamle Kasper Glastad Mouritsen fra Lillesand, har hovedrollen.
Utrykningspolitiet på Agder deltar nå i en omfattende kontroll, der politi over hele Europa er ute etter å ta fartssyndere. 219 politifolk er plassert på tilsammen 143 steder rundt omkring i Norge. Aksjonen startet i morges.

Flere nyheter

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Vi møter Asle Aasbø, kona Debbie og tre år gamle Tomine som utgjør den siste fastboende familien på Merdø, en naturperle ytterst i Arendals skjærgård. Det har bodd folk her sammenhengende siden 1300-tallet, men nye tider gjør at det blir vanskelig for en småbarnsfamilie å bli boende på øya.
Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.