Om NRK Skole

Nytt på NRK Skole

Se alle

Supernytt

Tankesprederen

Mest sett

Se alle

Lag din egen reportasje!

Vitenskap og teknologi

  • NRK Skole
    Newton

    mest for barn og unge

NRKs nett-tv

Det foregår mye spennende språkforsking i Norge. Foto: NRK

Faglig påfyll

På tampen av semesteret presenterer vi et knippe spesielt tilrettelagte klipp i flere fag.

Magnus Carlsen er klar for å kjempe om VM-tittelen i Sotsji. Foto: Rakke, Morten/NTB scanpix

Lær sjakk på 1-2-3

Magnus Carlsen (23) klarte det igjen! På utrolig vis forsvarte han verdensmestertittelen i Sotsji. DU kan fremdeles lære deg spillet - og bryne deg på 15 sjakknøtter.

Alf Prøysen

Det er 100 år siden forfatteren og visekunstneren Alf Prøysen ble født. Her får du vite litt mer om folkedikteren som sang og diktet mest for folk flest.
(F.v.) Sigurd, Håvard, Henrik og Bruno på Tromsø Idrettslag deler samme drøm - å bli fotballproff. Foto: NRK

Fotballproff

Sigurd, Håvard, Henrik og Bruno drømmer om å bli profesjonelle fotballspillere. Alle vet at det krever innsats utenom det vanlige. Følg guttene gjennom et helt år. Hvordan gikk det?

Den store do-dagen

Vær glad du har en do og gå på, og et sted å vaske deg. En tredjedel av menneskene i verden mangler det - og blir dødelig syke av det. Bli med på Verdens toalettdag 19. november!
Silje Storstein og Jan Gunnar Røise som Julia og Winston i Radioteatrets «1984». Foto: NRK/ Julia Naglestad/Reuben Sletten

1984

Det er 30 år siden handlingen i George Orwells framtidsroman «1984». Lær mer om en av de viktigste politiske forfatterne i det 20.århundre, og hør dramatiseringen - på NRK radio og nett. Er Orwells spådommer i ferd med å bli sanne?

Historisk kometlanding

For første gang i historien har et romfartøy landet på overflaten av en komet. Lær mer om den europeiske Rosettasonden, og den historiske begivenheten.

Apa som reiste seg

Det er 40 år siden Donald Johanson fant skjelettet som har lært oss veldig mye om hvordan mennesket ble mennesket. 3,18 millioner år etter at hun levde fikk hun navnet Lucy.

Drømmen om Europa

Europeisk grensepolitikk får dramatiske utslag for desperate flyktninger. Følg dokumentarserien om norsk politi som vokter Schengens yttergrenser.
Irene flyktet fra Kongo som seksåring. Alle naboene ble drept - så tok de faren hennes... Foto: NRK

#minflukt

51,2 millioner mennesker er på flukt i verden, alle har sin personlige, unike historie. Irene har delt sin historie med oss - DU kan dele din!

25 år siden Murens fall

I 28 år var Berlinmuren det fremste symbolet på den kalde krigen i Europa. Natt til 10. november 1989 ble muren åpnet, og folk fra Øst-Berlin kunne endelig fritt besøke bydelen i vest.

Lag selv!

FBIs Christian Strand lærer deg å snekre fire nyttige, og billige, ting til studenthybelen.

Blir været slik i 2050?

Basert på tall fra FNs klimapanel, presenterer meteorolog Bente Wahl det som kan bli været i 2050. Det er ikke mye godvær hun har å melde.

Opphavsrett NRK © 2009–2014 NRK | Nettsjef: Frank Gander | Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen