Slik gjør du
Saus
Finhakk sjalottløken og ha den i en liten kasserolle. Tilsett rødvinen og la det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og sukker.
Poteter
Kok mandelpotetene helt møre. Skrell potetene og mos dem med en gaffel. Bland inn olivenolje, hakkede oliven og urter. Smak til med salt og pepper.
Sopp
Rens og stek soppen, smak til med salt og pepper.
Torsk
Krydre fisken med salt og kvernet pepper. Ha litt olje i en varm, stor stekepanne. Legg fisken med skinnsiden ned i pannen. Stek torsken kun på skinnsiden i ca. 5 minutter ved middels varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Anrett og server.
Tips
Bland litt mini-salat, brønnkarse eller ruccolasalat sammen med soppen rett før servering.
Dryss fiskefileten med grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.
Se også: