Sprøstekt torskerygg, potetmos, sopp og rødvinssaus

Dryss fileten med et raust lag salt og la den stå i 20 minutter før du vasker av saltet og steker torsken. Da blir den fastere i fisken.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Sprøstekt torskerygg, olivenpotetmos og rødvinssaus

Potetmos av mandelpoteter med oliven og olivenolje, stekt sopp, rødvinssaus og torsk med sprøstekt skinn er Lise Finckenhagens middagsforslag i Nitimen.

Slik gjør du

Saus

Finhakk sjalottløken og ha den i en liten kasserolle. Tilsett rødvinen og la det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og sukker.

Poteter

Kok mandelpotetene helt møre. Skrell potetene og mos dem med en gaffel. Bland inn olivenolje, hakkede oliven og urter. Smak til med salt og pepper.

Sopp

Rens og stek soppen, smak til med salt og pepper.

Torsk

Krydre fisken med salt og kvernet pepper. Ha litt olje i en varm, stor stekepanne. Legg fisken med skinnsiden ned i pannen. Stek torsken kun på skinnsiden i ca. 5 minutter ved middels varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.

Anrett og server.

Tips

Bland litt mini-salat, brønnkarse eller ruccolasalat sammen med soppen rett før servering.

Dryss fiskefileten med grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.

Se også:

Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen