Appelsinkokte kyllinglår

Appelsinkokte kyllinglår kan «snavles» i hånden, eller serveres sammen med potetsalat og grønnsalat.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Appelsinkokte kyllinglår

Kylling får man kjøpt i mange varianter, både rå og grillet med forskjellige resultater. Kylling er en yppelig sommerrett hvis man gjør det riktig og kyllingen ikke blir tørr.

Slik gjør du

Legg kyllinglårene i en kasserolle og dekk dem med appelsinjuice, kraft, sukker sammen med koriander. Vann kan brukes i stedet for kraft. (Kraft er det beste.)

Kok opp og la det småkoke til kyllinglårene er møre. Ca. 30 – 40 min.

Ettergrilles i ovn på 200 grader. Kan bruke grillelement, men vær forsiktig så man ikke brenner kyllingen da det er en del sukker i laken på kyllingen. Krydres med salt og pepper.

Tips

Oppskrift: Fransk potetsalat