Hopp til innhold

Førstehjelpsråd om kosthold

Bedre Puls-deltakerne har fått klare beskjeder om at de må forbedre kostholdet.

Bedre Puls-deltakerne
Foto: NRK

I mandagens Puls skal deltakerne våre få førstehjelpsråd for å legge om kostholdet.

LES OGSÅ: Matvarer du alltid bør ha i hus

For Carl Martin Braarud og Liv Tori Halvorsen er det viktig å ha en del basisvarer i kjøleskapet.

I tillegg skal de fra nå av ikke innta mat i sofaen, for da blir de liggende å se på TV og småspise hele kvelden. Mat skal spises ved spisebordet.

Skapsnoker

For Jorid Kruse er skapsnoking et problem. For å unngå det er det viktig å spise skikkelig mat nok.

Hun skal derfor legge inn et mellommåltid rundt klokka tre før hun går fra jobben. For å huske på dette har hun programmert varsling på mobiltelefonen.

Slutt på lunsj-pølse

Geir Erik Jensen spiser vanligvis pølse med tilbehør på bensinstasjonen til lunsj. Det blir avgjørende for ham å finne bedre alternativer.

Det finnes i dag mange bensinstasjoner med godt utvalg av annen mat. Geir Erik har også fått råd om å smøre matpakke. Det blir både billigere og sunnere. Men det krever at han står opp litt tidligere om morgenen for å rekke det.

LES OGSÅ: Matvarer du alltid bør ha i hus

 

 

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)