Sunnere hud med sterk psyke

Hudhelsen henger sammen med evnen til å takle stress og uventede situasjoner.

B98838604

Ungdommer som nylig opplevde stressende opplevelser, og som skårer lavt på tester av mestringsfølelse, hadde hudproblemer dobbelt så ofte som ungdommer med sterk mestringsfølelse.

Foto: Frédéric Cirou / AltoPress / Maxppp

Menn og kvinner med lav mestringsfølelse har flere hudplager enn andre, viser en ny studie.

Forskerne bruker begrepet self-efficacy, som handler om hvor effektivt man takler stress og uventede utfordringer, og hvor stor tro vi har på oss selv når det kommer til å håndtere slike ubehagelige overraskelser.

Les hele saken på forskning.no

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)