Sunnere hud med sterk psyke

Hudhelsen henger sammen med evnen til å takle stress og uventede situasjoner.

B98838604

Ungdommer som nylig opplevde stressende opplevelser, og som skårer lavt på tester av mestringsfølelse, hadde hudproblemer dobbelt så ofte som ungdommer med sterk mestringsfølelse.

Foto: Frédéric Cirou / AltoPress / Maxppp

Menn og kvinner med lav mestringsfølelse har flere hudplager enn andre, viser en ny studie.

Forskerne bruker begrepet self-efficacy, som handler om hvor effektivt man takler stress og uventede utfordringer, og hvor stor tro vi har på oss selv når det kommer til å håndtere slike ubehagelige overraskelser.

Les hele saken på forskning.no

Mange frykter døden, og noen mener det snart er mulig å unngå den. Forskere jobber på spreng for å finne en kur mot aldring. I mellomtiden gjør folk ekstreme ting for å redde seg selv, noen går så langt at de fryser seg ned i håp om et nytt liv. Programleder er Solveig Hareide. (1:5)
Roboter og kunstig intelligens vil med stor sannsynlighet overta jobben din i løpet av de nærmeste tiårene. Men hva så? Trenger vi egentlig å jobbe hvis maskinene gjør arbeidet bedre og raskere enn oss? (4:4)
Vi elsker skjermene våre. De får oppmerksomhet selv når vi skal dele gode stunder med våre nærmeste. Det kan skape problemer for barnas utvikling, men dersom fremtidens teknologi i stedet spiller på lag med menneskets kropp og hode finnes det håp. (3:4)