Slik har du aldri sett Melkeveien

Med Jordas rotasjon som hjelpemiddel har Randy Halverson skapt en av de mest spektakulære tidsforkorta videoene du noen gang har sett.

Noen ganger trenger det menneskelige øye litt hjelp for å virkelig oppfatte hvor vakkert noe er.

Tidsforkorta videoer - eller timelapse-videoer - kan være et slikt hjelpemiddel, og Randy Halverson har virkelig perfeksjonert kunsten - noe videoen i toppen av saken viser til fulle.

– Det er så mye som du normalt ikke får øye på som du kan se i en tidsforkorta video, skriver han under video-posten.

Her kan du laste ned den 23 minutter lange uklippa videoen

Nordlys og meteorer

Den slående vakre videoen viser himmelfenomener som estetisk sett kommer best til sin rett i "fortfilm".

Jordas rotasjon rundt sin egen akse skaper et inntrykk av en melkevei i bevegelse - himmelen lyses i tillegg opp av både nordlys og meteorer.

Meteorene kan du se på 0:53, 2:17 og 2:51. Den observante seer kan også få med seg to hjortedyr på rundt 1:27.

Fra 2:10 kan du nyte nordlyset i Sør-Dakota.

Se en kort bakomfilm her:

Eksklusivt lydlagt

Bildene videoen er sammensatt av, er tatt i Sør-Dakota, Utah, Colorado og Winsconsin fra juni til oktober i 2011.

For de fotointeresserte kan Halverson opplyse om at han har benytta seg av to Canon-kamera - 5D Mark II og 60D.

Lukkertida er på rundt 30 sekunder, og det er tre sekunder mellom hvert bilde.

Musikken som akkompagnerer bildene er eksklusivt komponert for denne videoen av Bear McCreary - mannen bak musikken til TV-serier som Battlestar Galactica og The Walking Dead.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)