Sånn har du aldri sett Jorda

Se den fantastiske time-lapse-videoen sammensatt av bilder tatt fra Den internasjonale romstasjonen.

Under ekspedisjon nummer 28 og 29 til ISS tok astronautene seg tid til mer enn bare vedlikehold og forskning - de monterte et kamera som med jevne mellomrom tok bilder av Jorda.

Nå skal det sies at gjengen på ISS har en mildt sagt takknemlig oppgave rent fotomessig, de betrakter planeten vår fra et perspektiv det er svært få forunt å oppleve.

Uansett - resultatet er intet mindre enn spektakulært. Dette er en video man kan se mange, mange ganger.

Nordlys og sørlys

Videoen - som er klipt sammen av Michael König - består av 18 time-lapse-sekvenser. Teknikken går ut på å ta bilder i intervaller, for så å spille dem av i en høyere frekvens enn de ble tatt.

Bildene er tatt fra august til oktober i år.

Les mer om de forskjellige sekvensene her

Flere av klippene viser aurora borealis (nordlys) og aurora australis (sørlys) nært polene.

Videoen har i skrivende stund blitt vist drøyt én million ganger siden den ble lagt ut 12. november. Det er lite risikabelt å spå at det tallet fort blir mangedoblet.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)