Hackergruppe avslører over 62 000 e-postkontoer og passord

Hackergruppen LulzSec lastet opp fredag en torrent-fil med titusenvis av e-postkontoer og passord tilhørende ukjente mennesker over hele verden.

LulzSec offentliggjør epost og passord
Foto: Skjermdump fra Twitter

Den omstridte hackergruppen Lulz Security har hatt det travelt den siste tiden.

I løpet av noen måneder har gruppen klart å hacke blant annet Sony Playstation, Nintendo.com, Sonypictures.com, PBS.org, Fox.coms X-factor deltagerdatabase, det amerikanske Senatet og ikke minst etterretningstjenesten CIAs nettsider.

På fredag la LulzSec ut en lenke til en nedlastbar fil som inneholder over 62 000 e-poster med tilhørende passord på sin Twitter-hjemmeside.

Samtidig kom de med en klar oppfordring til sine tilhengere om å «slå seg løs» med informasjonen som er gull verdt for hackere og vinningskriminelle verden over.

Hackere på Twitter

Hackere har brukt informasjonen til alt fra å tulle med venners konto på Facebook til å stjele penger fra fremmede menneskers PayPal-konto.

Foto: Skjermdump fra Twitter

Fjernet filen, men LulzSec gir seg ikke

Utover formiddagen fjernet fildelingnettsiden MediaFire LulzSec-filen fra sin server, ettersom det klart strider mot nettsidens retningslinjer.

LulzSec svarte med å legge ut filen på ny og oppfordret nok en gang til å laste ned informasjonen før den ble fjernet.

Hackergruppen har også lagt ut en tilsvarende fil med over 150 000 navn og passord tidligere, skriver Redmondpie.com.

Sjekk om du har blitt hacket

Ved å hacke inn på e-postkontoen, kan hackere gå gjennom alt fra personlige mailer til informasjon som gir dem tilgang til brukernavn og passord på nettsider som blant annet Facebook, Twitter, datingsider og betalingstjenesten PayPal.

Er du blant de uheldige på lista, bør du skifte passordet som er tilknyttet den hackede kontoen snarest.

Det er også lurt å skifte ut andre passord som kan ha tilknytning til e-postkontoen, ettersom folk har en vane med å bruke samme passord på ulike nettsider.

Twitter-konto hacking

Over 2000 personer hadde lastet ned hackerfilen kun en time etter at LulzSec publiserte informasjonen.

Foto: Skjermdump fra Twitter