NRK Meny
Normal

Samsung saksøker Apple

Patentkrigen mellom elektronikkgigantene fortsetter - nå mener Samsung at iPhone 5 krenker åtte patentrettigheter

Nye iPhone 5

Iphone 5 benytter seg ifølge Samsung av åtte funksjoner/teknologier som de allerede har patentert

Foto: JUSTIN SULLIVAN / Afp

I august ble Samsung av en jury i California dømt til å betale Apple én milliard dollar for å ha krenka flere patentrettigheter knytta til smarttelefoner og nettbrett.

I tillegg forbød de Samsung å selge sin Galaxy Tab 10.1 i USA.

En domstol i Japan dømte i favør av Samsung i samme konflikt, og nå har domstolen i California omgjort forbudet mot å selge den nye Galaxy Tab-en.

Samsung saksøkte Apple allerede i april, nå gjør de det på nytt - denne gangen er det iPhone 5 som skal ha krenka åtte patentrettigheter.

– Har ikke noe valg

Kampen Samsung og Apple kjemper om smarttelefonmarkedet har flytta arena, fra elektrobutikk til rettsal.

De siste dagene har det gått rykter om at det var Samsungs tur til å saksøke, og på tirsdag meldte Reuters at søksmålet var et faktum.

– Vi har alltid foretrukket å konkurrere på markedsplassen med våre innovative produkter heller enn i rettsalen. Men når Apple går såpass aggressivt til verks for å begrense konkurransen har vi ikke noe annet valg enn å gjøre det vi må for å beskytte våre oppfinnelser og rettigheter, sier den koreanske elektronikkgiganten i ei pressemelding.

Samsung varsla allerede i august at de kom til å gå rettens vei hvis iPhone 5 ble LTE (det som ofte kalles 4G)-kompatibel.

Det ble den, og Samsung har nå holdt ord. De har inkludert iPhone 5 i et allerede eksisterende søksmål der de anklager de aller fleste produktene Apple har laga de siste ti åra for å krenke deres patentrettigheter.

Her kan du se lista over hvilke patenter Samsung mener at Apple har kopiert.