Oppsiktsvekkende funn av resistente bakterier

Forskere har funnet forbløffende mange antibiotikaresistente bakterier i en av verdens dypeste og mest isolerte huler. Det kan love godt, mener de.

Lechuguilla-grotten i New Mexico, USA

Lechuguilla-grotten i New Mexico, USA, et underjordisk nettverk av huler som nå viser seg å inneholde antibiotikaresistente bakterier.

Foto: Max Wisshak

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Lechuguilla-grotten i New Mexico, USA

Lechuguilla-grotten i New Mexico, USA består av over 209 kilometer med ganger og haller. Funnet av resistente bakterier forbløffer forskerne.

Foto: Max Wisshak

Den 26 mai 1986 fant et team av grotteutforskere det de hadde håpet på: inngangen til et underjordisk nettverk av huler som inntil da hadde vært utilgjengelig for mennesker.

Det skulle vise seg at Lechuguilla-grotten i New Mexico, USA, er enorm. I dag er det målt over 209 kilometer med ganger og haller. Dette er fortsatt et av klodens mest uberørte steder, og deler av hulesystemet har vært isolert fra omverdenen i flere millioner år.

Men selv disse områdene av hula er ikke livløse.

Gerard Wright fra McMaster University og kollegaene hans har samlet prøver av mange ulike grupper bakterier fra de mest bortgjemte stedene. 93 av dem ble så testet for resistens mot 26 typer antibiotika som vi mennesker bruker.

Resultatet er oppsiktsvekkende.

Les hele saken hos forskning.no.