Hopp til innhold

Memoskolen

Vil du ha bedre hukommelse? Memoskolen hjelper deg i gang.

Hukommelse
Foto: colourbox.com

Føler du deg klar for skolebenken? På Memoskolen får du tips og råd om hvordan du kan bygge deg en bedre hukommelse. Klasseforstanderen er verdensmester i faget og heter Oddbjørn By.

Les alt om: Oddbjørn By

Fem deltakere på Memoskolen skal i løpet av én måned drilles i husketeknikker. De har alle meldt seg frivillig til å delta, ene og alene fordi de ønsker en bedre hukommelse.

Sammen med disse fem får du ekspertråd fra Oddbjørn By, innføring i hvordan hukommelsen fungerer, hvordan du skal legge alt til rette for å huske bedre og mye, mye mer.

SE VIDEO: Her er deltakerne

Elever på memoskolen

Elevene på Memoskolen har store forventninger til Memoskolen.

Foto: NRK

Les mer om deltakerne:

Hanna Haagaas

Birger Danielsen

Kari Lian

Steinar Forseth og Hege Johansen

Eksklusive tips på nett

I tillegg kan du teste framgangen din på denne nettsida. Her finner du hukommelsestester som kan spore deg til stadig bedre innsats og kanskje vil du oppleve at Memosansene skjerpes? Oddbjørn kommer også med helt eksklusive Memotips på denne nettsida – tips du ikke får i TV-programmet.

Les mer: Metoder for å huske bedre

Programleder i Schrödingers katt og gårdsfolket på Fremo

Programleder Hanne Kari Fossum møter vertskapet på Fermo gård.

Foto: NRK

Landlig og fredelig

Memoskolen foregår på Fremo gård på Ler sør for Trondheim. Her har vi skoletimer både på kjøkkenet, på låven og ute i åkeren. Vi reiste dit med skolen for å finne et rolig og landlig miljø. Dette samsvarer med hva som kreves for å huske bedre: du må være i harmoni, være konsentrert og relativt uforstyrret. Alt dette lærer du mer av i Memoskolen.

Gi tilbakemeldinger

Dersom du blir elev, vil vi sette pris på å få høre hvordan det gikk med deg. Send oss en mail eller postkort der du skriver hvordan det gikk med deg. Lykke til!

E-post: katta@nrk.no

Postadresse:
Schrödinger katt
NRK Program riks
7005 Trondheim