NRK Meny
Normal

Hanna Haagaas

Hanna ønsker å studere industriell design og språk. Hun er overbevist om at memo-teknikkene hun har lært i Schrödingers katt kan komme godt med på veien.

Hanna Haagaas
Foto: Hilde Håbjørg / NRK

Alder: 24 år

Stilling: Student

Hobby: Liker å være kreativ, bygge, mekke og skape nye ting. Er nysgjerrig og glad i å reise.

Råd til andre: Vær så skeptisk du bare vil - men prøv det!

Memoutfordring: Lære navigasjonkartet til en rallykjører utenat.

Slik gikk det: Schrödingers katt 27.11.08

Se også: Hanna Haagaas får oppgaven

Se også: Oddbjørns memotips: Husk gloser

Hvorfor jeg ble med på Memo

Hanna Haagaas

-Memoteknikken er en gullgruve!

Foto: NRK

Jeg må innrømme at da jeg meldte meg på Memoskolen i Schrödingers katt var jeg overbevist om at dette ikke kom til å fungere for meg. Jeg var fryktelig skeptisk i utgangspunktet. Men samtidig er jeg også en nysgjerrig person, så jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg til å prøve noe nytt, sier Hanna oppriktig. Dessuten var jeg på jakt etter et verktøy for å få større utbytte av skolegang og studier.

Forglemmelser før Memoskolen

- Ja du skal lete lenge før du finner noen som var så distrè og glemsk som meg. Jeg husket verken å slippe ut bikkja, eller slippe henne inn igjen. Og forelesninger og timer over bøkene bare suste avgårde, uten at noe særlig festa seg i hukommelsen. Jeg kan vel heller ikke skryte på meg at jeg var en kløpper til å huske avtaler, medgir Hanna

Veien videre

Hanna Haagaas og Borger Strand

Hanna fikk prøve seg som kartleser.

Foto: Loyd Jacobsen

Hanna studerer, og håpet at memo-teknikkene kunne hjelpe henne til å gjøre det bedre på skolen. Etter disse ukene med Oddbjørn By, Norgesmester i hukommelse, vet hun at hun har funnet verktøyet hun var på jakt etter.

-Jeg tror disse husketeknikkene er gullgruve for å lære seg språk. Selv drømmer jeg både om å lære meg spansk og kinesisk, sier Hanna Haagaas optimistisk.

Grundig verdt det

Riktig nok kreves det en del forarbeid med å sette seg inn i disse memoreringsteknikkene. Men de er så enkelt forklart i boka som Oddbjørn By har skrevet, at det greie alle, mener Hanna Haagaas.

- Jeg vil anbefale alle som har lyst til til å prøve ut dette. Gjør du den jobben det er å sette deg inn i metoden, og bruker den aktivt, vil du kunne tilegne deg kunnskap som sitter i langtidsminnet for all framtid.