Melkesyre kan trigge nye hjerneceller

En norsk studie tyder på at fysisk aktivitet kan gi deg nye nerveceller. – Det er all grunn til å være i fysisk aktivitet minst 30 minutter hver dag, sier forsker bak funnet.

Spinning

Verken mosjonister eller aktive idrettsfolk elsker melkesyre. Men nye forsøk viser at stoffet er så viktig at det kan være med på å danne nye nerveceller i hjernen.

Foto: Colourbox.com

I stunder der lår og legger surner på trening, har du kanskje tenkt at melkesyre kun ødelegger økta, og er et avfallsstoff som bør ut fortest mulig.

Det finurlige er imidlertid at melkesyre ikke bare er negativt for kroppen vår, snarere tvert imot.

– For at hjernen skal fungere optimalt, trenger den melkesyre, sier professor Linda H. Bergersen, til forskning.no.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)