Hopp til innhold

Anonymous tok hevn på FBI etter Megaupload-nedleggelse

Hackergruppen Anonymous gjennomførte torsdag det de kaller sitt største angrep noensinne samme dag som FBI stengte fildelingssiden Megaupload.

Anonymous tar hevn på FBI etter Megaupload-nedleggelse

Anonymous la ut trusler mot FBI gjennom et av sine Twitter-kontoer før de gjennomførte hackingen.

Foto: Skjermdump fra Twitter

Føderale myndigheter i den amerikanske delstaten Virginia stengte nettsiden Megaupload, og siktet de ansatte for piratkopiering på torsdag.

Dette falt ikke i god jord hos Anonymous-hackerne som reagerte med å angripe en rekke nettsider som hevn for stengningen av Megaupload.

«Regjeringen tar ned Megaupload? 15 minutter senere skal Anonymous ta ned regjeringens og plateselskapene nettsider,» truet Anonymous på Twitter før de satte i gang med DDoS-angrepene.

Ifølge Anonymous's egen twitterfeed skal torsdagens angrep være deres største hittil, med over «9000 aktivister som deltok i aksjonen».

– Internettet slår tilbake

Hjemmesidene til FBI, Det hvite hus og det amerikanske justisdepartementet ble rammet av angrepene.

Bransjeorganisasjonene for film og musikk, MPAA og RIAA, samt plateselskaper som Universal Music og Warner ble også hacket.

«Vi Anonymous setter i gang vårt største angrep noensinne på regjeringen og musikkindustriens nettsider. FBI trodde vel ikke at de kunne komme unna med dette. De burde ha forventet oss», skriver Anonymous i en pressemelding, titulert «Internettet slår tilbake».

Her ramser de opp alle nettsidene som har blitt lagt for hat, samt personlige opplysninger om prominente medlemmer i interesseorganisasjonene og deres familiemedlemmer.

Flere norske nettsteder var også utsatt for DDoS-angrep i går ettermiddag, uten at det kjent om dette har hatt noe med raidet mot Megaupload å gjøre, skriver digi.no.

Piratpartiet fordømmer FBI-aksjonen

Anna Troberg, leder for det svenske Piratpartiet fordømmer razziaen mot Megaupload som hun mener holdt seg innenfor loven.

«Tjenesten var dessuten styrt fra New Zealand. Noen burde opplyse både opphavsrettighetsindustrien og rettsvesenet i New Zealand at amerikansk lov faktisk ikke gjelder i resten av verden», skriver Troberg i en pressemelding.

FBI-aksjonen mot Megaupload kom dagen etter den såkalte «Blackout Day» da tusenvis av nettsteder demonstrerte mot de amerikanske lovforslagene SOPA (Stop Online Piracy Act) og PIPA (Protect IP Act) ved å "gå i svart".