Hopp til innhold

Redaktør: – Bedre tilbud til abonnentene

SKIEN (NRK): Varden gjorde det i fjor – fra i dag tar også TA seg betalt for noe av innholdet på nett. Redaktørene mener betaling på nett er kommet for å bli.

Ove Mellingen og Tom Erik Thorsen

TA-redaktør Ove Mellingen innfører betaling på deler av nettavisen, slik hans kollega Tom Erik Thorsen i Varden gjorde i november i fjor.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Fra i dag må man betale for noe av innholdet begge fylkesavisene i Telemark legger ut på nett. Varden har hatt en betalingsløsning i snart 10 måneder, i dag kommer TA etter.

– Det vil gi et bedre tilbud til abonnentene. De vil få mer enn før, mens de som ikke er abonnenter vi få omtrent det samme som i dag, sier TA-redaktør Ove Mellingen.

– Alle gjør det

Han er usikker på om det er den eneste løsningen for å fortsatt drive avisen, men ser rundt seg at betalingsløsninger for nettaviser er kommet for å bli.

– Alle gjør det, både i Norge og i utlandet. Alle er på jakt etter gode betalingsløsninger som gjør at man kan finansiere journalistikken og produktet man lager.

At det tok TA et snaut år lengre tid enn hovedkonkurrent Varden å ta betalt for innhold på nett, mener Mellingen har slått positivt ut.

– Noen har hevdet at Varden fikk panikk. Det tror jeg ikke, men jeg mener vi har tatt en ledende posisjon på nett i Telemark, så vår strategi har vært fornuftig.

Ingen panikk hos Varden

Sjefredaktør i Varden, Tom Erik Thorsen flirer når han hører snakk om at Varden skulle ha fått panikk i fjor høst.

– Det er mulig Mellingen ikke følger med på medietrendene, men å gi våre abonnenter mer og eksklusivt innhold, det er langt unna å få panikk, sier Thorsen.

Han mener det blir vanskelig å unngå betaling for innhold på nett i framtida.

– Annonsemarkedet har endret seg, mange fler kjemper om de samme annonsekronene. slik sett blir antall abonnenter viktigere, og vi har flere enn TA, det er jeg fornøyd med.

Tror ikke på stor nedgang

Thorsen tror ikke TA vil merke noen stor nedgang i trafikken på nett, selv om de nå tar seg betalt for deler av innholdet.

– Det gjorde ikke vi, og det er mange andre også som har klart overgangen bra, sier Thorsen.

Begge de to redaktørene mener de har innhold som er verdt å betale for.

– Vi kommer til å legge ut tv-ting, samt større reportasjer som blir eksklusive for våre abonnenter, sier Mellingen.

– Jeg regner med TA vil gjøre noe av det samme vi har gjort i Varden. Det betyr at vi blir ganske like, og de beste sakene vil vinne, avslutter Thorsen.