Sykehuset i Vestfold
Foto: Magnus Skatvedt Iversen / NRK

Korona i Vestfold og Telemark

Oppsummert

Per 2. april er 13 pasienter lagt inn på Sykehuset i Vestfold med koronasmitte. På Sykehuset Telemark er det fem pasienter, opplyser Helse Sør-Øst. To personer er til nå døde av viruset i fylket.

 • Glad for munnbind og desinfeksjon

  Sandefjord kommune takker for responsen etter at de fikk inn 7400 munnbind da de etterlyste smittevernutstyr fra bedrifter og leverandører. Kristin Braathen er en av tannlegene i Sandefjord, Larvik og Porsgrunn som ga desinfeksjonssprit og munnbind.

  Tannlege Kristin Braathen har gitt munnbind til Sandefjord kommune
  Foto: Sandefjord kommune
 • 3000 arbeidsplasser kan bli borte

  En rapport fra Menon Economics viser at opp mot 3000 arbeidsplasser i eksportnæringen i Vestfold og Telemark kan forsvinne, hvis det ikke raskt blir en løsning på koronakrisen. Regiondirektør Kristi Saga i NHO sier særlig offshore rammes hardt.

  Kristin Saga
  Foto: Marianne Bjørnsdatter Gârtner Ous
 • Over 22 000 kan bli smittet

  Og i verste fall kan 226 mennesker dø av korona i Skien. Det viser beregninger for byen som er gjort av Folkehelseinstituttet, melder fylkesavisene. 90 prosent av dødsfallene kommer i gruppa over 70 år, skisserer FHI.

 • Hadde smittevernplan før utbruddet

  Alle kommunene i Vestfold og Telemark hadde en smittevernplan i ukene før koronautbruddet. 74 kommuner i landet manglet en plan den første uka i februar, melder Aftenposten. Vestfold og Telemark er ett av fire fylker der planene var i orden.

 • Beboer på institusjon koronasmittet

  Beboeren på Sande bo- og behandlingssenter er isolert, ifølge Holmestrand kommune. Alle ansatte som har vært i nærkontakt med den smittede, er satt i karantene. Pårørende til alle beboere har blitt informert på telefon om situasjonen.

5 088 smittet*

319 innlagt

50 døde

* FHIs tall for totalt bekreftet smittede frem til midnatt. OBS: Store mørketall.
Gul 58
Gul 50
Gul 20
Gul 20
Gul 18
Totalt i region Sør-Øst 242
Totalt i Norge 319
Grønn
Forberedt på mobilisering
Gul
Ekstra ressurser mobiliseres
Rød
Situasjonen er alvorlig
Regjeringen legger opp til at hytter skal kunne brukes som tilfluktssted for familiemedlemmer for å unngå å bli smittet av andre i samme familie. Men det nekter ordførere i 10 hyttekommuner å godta. Da er det bedre at hele familien blir smittet, sier ordføreren i Vinje.
Alle passasjerene ble møtt av helsepersonell i beskyttelsesdrakter.

Fly fra Italia har landet på Torp: – Full beredskap