Solberg: Jeg svarer ikke på filosofiske spørsmål

En ordknapp Erna Solberg nektet å svare på ryktene om at det går mot topartiregjering da hun satte kursen mot Stortinget like etter klokken 19.30.

Erna Solberg

Erna Solberg unngikk alle spørsmål som kan røpe noe om utfallet av regjeringsspørsmålet på vei til Stortinget nå i kveld.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Møtet med Høyres stortingsgruppe var ferdig ved 18.30-tiden, men Erna Solberg og hennes nestledere Bernt Høie og Jan Tore Sanner satt i ytterligere én time før de satte kursen mot Stortinget hvor det er ventet en pressekonferanse i kveld.

  • SISTE: Pressekonferansen som opprinnelig skulle startet klokka 20 er utsatt til 20.30.

Mens Høyre satt i møte har både NRK, Aftenposten og VG fått opplyst fra kilder i Stortinget at det blir en topartiregjering med Høyre og Fremskrittspartiet.

En høyreleder i tilsynelatende godt humør nektet å kommentere ryktene.

– Vi har hatt et veldig hyggelig møte. Vi har et godt valgresultat bak oss. Vi vet jo alle at det blir en borgerlig regjering, så kommer vi tilbake til alle spørsmål på pressekonferansen senere i dag, sier Solberg.

– Er det et nederlag for deg om det blir en topartiregjering?

– Vet du, jeg svarer ikke på slike filosofiske spørsmål nå når det snart er pressekonferanse, sier høyrelederen.

Fire minutter før pressekonferansen skulle starte klokka 20 kom Kristelig Folkeparti ut fra sitt fem timer lange møte.

– Vi går sammen videre som et samlet parti med det vi har blitt enige om. Både fra landsstyret, sentralstyret og stortingsgruppa, sier Knut Arild Hareide som ikke ville kommentere hva de har kommet fram til.

Følg utviklingen i regjeringsforhandlingene direkte utover kvelden.

Følg utviklingen direkte

Like før klokken 19 var Venstre ferdig med sitt møte. Trine Skei Grande sa til NRK at hun har fått full støtte fra sine partifeller.

– Jeg har lagt frem så langt vi har kommet og har fått veldig stor og optimistisk støtte fra gruppa, sa Grande og smilte stort.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget