NRK Meny
Normal

– Tine Sundtoft blir miljøvernminister

TV 2 melder at Tine Sundtoft fra Høyre blir ny miljøvernminister i Erna Solbergs regjering.

Tine Sundtoft

NRK får tirsdag kveld at 46 år gamle Tine Sundtoft blir ny klima - og miljøvernminister.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Det var TV2.no som først omtalte nyheten. Kilder bekrefter i kveld også overfor NRK at Tine Sundtoft (H) blir klima- og miljøvernminister. Skal man tro lekkasjene, vil det dermed si at alle kortene i Solbergs regjeringskabal har kommet på bordet.

Sundtoft fra Lillesand, og er utdannet siviløkonom. Hun kommer fra jobben som fylkesrådmann i Vest-Agder fylkeskommune, en jobb hun begynte i høsten 2005.

Hun ble da den første kvinnen som har vært fylkesrådmann i Vest-Agder.

Sundtoft har lang fartstid i Høyre, og har blant annet vært politisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe, medlem av Lillesand kommunestyre, Høyres gruppeleder på Aust-Agder fylkesting og 2. vararepresentant til Stortinget fra Aust-Agder fra 1989 til 1993. I 1993 tapte hun kampen om formannsvervet i Aust-Agder Høyre mot sin far, Kristian Sundtoft.

Tar over etter Solhjell

Det har lenge vært knytttet stor spenning til hvem som kom til å bli statsråd i miljøverndepartementet, ettersom hyppige lekkasjer i mediene de siste dagene etter alt å dømme har gjort at alle statsrådpostene nå er kjent.

Miljøverndepartementet har i dag ansvaret for blant annet klimapolitikk, bærekraftig bruk og vern av biologisk mangfold, friluftsliv, avfall og gjenvinning, og internasjonalt miljøvernsamarbeid.

Sundtoft tar over statsrådstolen etter Bård Vegar Solhjell (SV).

– God kandidat

Da NRK tidligere i kveld var i kontakt med samfunnsforsker Jon P. Knudsen, og det ennå var uklart hvem som skulle bli ny miljøvernminister, holdt han en liten knapp på Sundtoft.

– Blant aktuelle, lokale kandidater finner vi både Peter Gitmark (H) og fylkesrådmann i Vest-Agder, Tine Sundtoft (H), uttalte Knudsen.

NRK har tirsdag kveld forsøkt å komme i kontakt med Sundtoft, uten å lykkes.

Ingen av politikerne på sørlandsbenken har villet kommentere nyheten overfor NRK.no.

Bård Vegar Solhjell

Bård Vegar Solhjell skal gi fra seg nøkkelen til Miljøverndepartementet onsdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget