Hopp til innhold

Se Jan Bøhlers elleville Groruddal-rock

Ap-politikeren lover at han ikke setter rocken over politikken, men valgte å ta musikalsk til motmæle da han fikk nok av kritikken mot hjemstedet.

I singlet og med stil som en god gammeldags 80-tallsrocker synger Jan Bøhler ut mot de som kritiserer Groruddalen i en helt fersk musikkvideo på nettstedet YouTube.

Du er bra, samme hva, det skal du ha, vet du hva.

Du er vill, men så snill, og litt til, ikke dill.

Du er hel, ikke trell, ikke kvel din store sjel.

Jan Bøhler

Med Groruddalen «by night» i bakgrunnen synger han ut sin kjærlighet til hjemstedet.

Stedet der Bøhler har vokst opp og bodd hele livet havner ofte i søkelyset når det er snakk om kriminalitet og sosiale problemer.

Men det er ikke hverdagen, slik stortingsrepresentanten kjenner den.

Ikke et politisk stunt

Jan Bøhler

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo, Jan Bøhler.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

Bøhler lover at sangen og musikkvideoen, som ha la ut sammen med kamerat Rune Madsen, ikke er et partipolitisk prosjekt.

– Vi er noen kompiser som liker å drive med musikk. Vi har vokst opp og bor i her, og vil gjerne heie litt på Groruddalen, sier han.

– Dette er for å skape liv og positiv stemning.

Mange reaksjoner

Så langt er videoen delt over 5000 ganger på nettstedet YouTube, der den ble lagt ut mandag kveld.

– Vi hadde ikke fortalt noe til noen om dette, så det er utrolig hvordan sosaile medier sprer det, sier Bøhler.

Under videoen kan man lese kommentarer som «Dette er gamechangeren de rødgrønne trenger» og «Haha :D Jan Bøhler for president! :D».

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger, og folk er veldig positive, selv om de ikke ante på partikontoret at jeg drev med dette, forteller Bøhler.

Forlater ikke politikken

I sin gryende musikk-karriære er Bøhler så langt booket inn på Granittrock, en gratisfestival som blir arrangert i Groruddalen til helgen.

Og selv om han lover å ikke prioritere rocken over politikken, utelukker han heller ikke det kan bli flere spillejobber.

Finn-Ulrik Berntsen

Musikkprodusent i P1, Finn-Ulrik Berntsen.

Foto: NRK

Musikkprodusent i P1, Finn-Ulrik Berntsen, syntes heller ikke Bøhler bør forlate politikken til fordel for en rocke- karriere.

– Jan Bøhler sin låt med tilhørende video kan ikke vurderes som et forsøk på å skape stor og varig musikk. Dette er helt tydelig musikk skapt av amatører, men Jan Bøhler og venner har tydelig hatt det morsomt mens de laget dette, og Bøhler sin kjærlighet til Groruddalen kommer tydelig frem.

– Det mest imponerende med dette prosjektet er Bøhler sine muskler som får spille fritt i sort singlet, sier musikkprodusenten.

Les mer om stortingsvalget

Erna Solbergs regjering på slottsplass

Disse 18 skal styre Norge

Erna Solberg og Siv Jensen har valgt sitt mannskap. Her får du en oversikt over de 18 statsrådene som skal styre norsk politikk de neste fire årene.

Vararepresentanter som rykker opp

Fra arbeidsledig til stortingsrepresentant

Ni folkevalgte stortingsrepresentanter blir statsråder, og én blir statssekretær. Dermed rykker ti nye personer inn på Stortinget. Blant dem er 23 år gamle Erik Skutle fra Bergen.

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

Gratulasjon til lutefisklaget, som nå har fått plass i regjeringen

Nå sitter over halve lutefisklaget i regjering

Det er neppe mange andre lutefisklag som kan skilte med like mange statsråder rundt bordet i år. I det nye regjeringsapparatet er det flere som kjenner hverandre godt.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Erna og Siv

Solberg legger ned Fiskeridepartementet

Fiskeri- og kystdepartementet forsvinner, men statsråden flyttes til et nytt, sammenslått nærings- og fiskeridepartementet.

Sylvi Listhaug (Frp)

Påtroppende landbruksminister mente landbruket er kommunisme

For tre år siden kalte Sylvi Listhaug (Frp) landbrukssektoren for «kommunisme på norsk». I dag blir hun landbruksminister.

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.