Anundsen: Jeg er ikke kandidat som nestleder

Anders Anundsen har varslet valgkomiteen i Frp om at han ikke ønsker å være kandidat til nestledervervet i partiet. – Nå får vi ro i rekkene, sier han til NRK.no.

Anders Anundsen

IKKE NESTLEDER: Anders Anundsen var av flere fylkeslag ønsket som nestleder i partiet, men han vil ikke ha kampvotering på landsmøtet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«I dag har jeg endelig fått kontakt med Fremskrittspartiets valgkomité og meddelt at jeg ikke er kandidat til nestlederverv i partiet. Tusen takk til alle de fylkeslagene som foreslo meg og som mente jeg kunne bidra i ledertrioen,» skriver han på sin Facebook-konto.

– Viktig at vi samler oss før valget

Han sier til NRK.no at han har fattet beslutningen alene, og han han ikke er blitt presset av noen i partiet.

– Det er viktig at Frp som organisasjon så tidlig som mulig blir enige om hvem som skal være spissene våre i det kommende valget, sier han.

– Så du trekker deg for å skape ro i rekkene?

– Vi hadde sikkert klart å håndtere en kamp om nestledervervet, men da ville fokuset blitt annerledes enn om vi hadde avklart det på forhånd. Nå får vi ro i rekkene og vi får samlet oss rundt en ledertrio.

Ønsket å vrake Sandberg

Per Sandberg

OMSTRIDT: Tidligere i år meldte Aftenposten at flere i Frp ville ha Per Sandberg ut av ledelsen. Nå ser det ut som om han blir sittende.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

I dag er Per Sandberg første nestleder, mens Per Arne Olsen er andre nestleder.

Olsen har sagt nei til gjenvalg, og Ketil Solvik-Olsen fra Rogaland blir trolig hans erstatter.

I starten av mars ble det klart at Telemark Frp ønsket å vrake nestleder Per Sandberg for å erstatte han med Anundsen. Også lederen for Rogaland Frp, Kari Raustein, uttalte til Dagsavisen at hennes fylkeslag ønsket å bytte ut Sandberg.

Men nå er nestlederkampen trolig avblåst. Det blir høyst sannsynlig ingen kampvotering på Fremskrittspartiets landsmøte i mai.

– I stedet for at organisasjonen skal ha fokus på nestlederkamp, så skal vi ha fokus på å vinne valget, sier Anundsen til NRK.no.

Statsviter Frank Aarebrot har tidligere sagt til NRK at Frp ikke har råd til å kvitte seg med Per Sandberg.

– De som blir igjen i et parti som krymper vil være de mest ihuga velgerne og medlemmene. Da ville det være veldig farlig å kaste Per Sandberg i en sånn situasjon, uttalte han da flere tok til orde for å kaste trønderen ut av partiledelsen.

Aarebrot mener Sandberg representerer grasrota i partiet, mens Solvik-Olsen og Anundsen appellerer til velgere som likså godt kunne stemt Høyre.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget