NRK Meny
Normal

Derfor valgte regjeringspartnerne Sundvolden

SUNDVOLLEN (NRK.no): Erna Solberg sier hun har dyp respekt for innsatsen de ansatte på Sundvolden gjorde under terrorangrepet på Utøya. Nå skal Norges nye regjering formes her.

Sundvolden Hotel

På dette hotellet skal den nye regjeringsplattformen meisles ut. For drøye to år siden var stedet krisesenter for overlevende og pårørende fra Utøya.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Cecilie Laeskogen

Direktør på Sundvolden Hotell, Cecilie Laeskogen,

Foto: Siv Sandvik / NRK

I dag ble det kjent at Høyre og Frp skal holde sine regjeringsforhandlinger nettopp her.

Hotelldirektør Cecilie Laeskogen sier til NRK.no at hun er glad for at hotellet nå får en annen type oppmerksomhet.

– Vi ønsker å skape nye og gode assosiasjoner til hotellet. Jeg håper selvfølgelig på en Sundvolden-erklæring, sier hotelldirektør Cecilie Laeskogen til NRK.no.

– Meningsfullt

I juli for to år siden ble hennes hotell en trygg havn for de overlevende etter Utøya-terroren og deres familier. Hotellet ligger like ved Tyrifjorden, og det var hit de overlevende ble fraktet etter skytingen.

Det var også hit pårørende kom for å hente hjem sine kjære, og det var hit hjelpemannskaper og regjeringsmedlemmer kom for å trøste.

De ansatte på Sundvolden bidro med omsorg, mat og varme.

– Vi er veldig glad for at vi fikk hjelpe dem som ble rammet på Utøya, det var utrolig godt og meningsfullt, sier Laeskogen.

Solberg roser hotellet

Under sin første pressekonferanse på hotellet tirsdag ettermiddag, åpnet høyreleder Erna Solberg med å forklare hvorfor Høyre og Fremskrittspartiet har valgt hotellet ved Tyrifjorden som arbeidsplass for å meisle ut en felles regjeringsplattform.

– Dette er et fantastisk familiedrevet hotell som er et godt symbol på familiebedrifter som vi ønsker å stimulere i årene fremover, sier Solberg som forteller at partiet og Unge Høyre har hatt lange tradisjoner med å bruke hotellet.

Erna Solberg benyttet sin første pressekonferanse til å skryte av hotellets innsats etter terrorangrepene på Utøya 22. juli 2011.

- Derfor valgte vi Sunvolden

Solberg ble våt i øynene og tydelig rørt da hun videre snakket om hotellets rolle under terrorangrepene på Utøya for to år siden:

– Det gjør at vi har enda større respekt for det staben gjorde de dagene for å sørge for at dette var et bra sted. Tilbakemeldingen vi har hørt fra folk som har vært her, også tilknyttet nasjonens største krise, er at dette er et hotell som yter sitt ytterste. Både under våre «hverdagsforhandlinger» sammenlignet med 22. juli, men også når det er en krise, sier Solberg

Hun forteller at lederen av støttegruppa for de pårørende etter 22. juli sier de har gjort et bra valg av hotell.

Var forberedt på fire partier

Når regjeringsforhandlingene er over, vil de trolig adoptere stedsnavnet på samme måte som de rødgrønne gjorde med sin Soria Moria-erklæringen fra konferansesenteret med samme navn i Holmenkollen.

Hotelldirektøren har ikke begynt å tenke så mye på markedsverdien av en «Sundvolden-erklæring».

– Det har jeg ikke forsket så mye på. Du vet at det kan jo ha forskjellig utslag i forhold til hvordan det går, men det er uansett bra med positiv oppmerksomhet.

Laeskogen forteller at de fikk bestillingen for halvannen uke siden. Da var det ennå ikke bestemt om Venstre og KrF også skulle være en del av forhandlingene.

– Så vi har forberedt oss på fire partier, sier Laeskogen

Erna Solberg og Siv Jensen ankom i ettermiddag Sundvolden Hotell i Hole i Buskerud hvor de skal ta fatt på forhandlingene om en felles regjeringsplattform. NRK fikk bli med innenfor dørene like før samtalene tok til.

Erna Solberg og Siv Jensen ankom i ettermiddag Sundvolden Hotell i Hole i Buskerud hvor de skal ta fatt på forhandlingene om en felles regjeringsplattform. NRK fikk bli med innenfor dørene like før samtalene tok til.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget