NRK Meny
Normal

Drosjesjåfører angriper gresk politi

Drosjesjåførstreiken i Athen endte med blod og tårer etter at greske sjåfører havnet i voldelige sammenstøt med politiet.

Video Hellas-taxisjåfør opprør mot politiet

Video: Her angriper drosjesjåførene opprørspolitiet i Athen.

Drosjesjåførstreiken tok en voldelig vending onsdag da hundrevis av drosjesjåfører begynte å kaste steiner og vannflasker mot politiet.

Politiet svarte med å kaste tåregassgranater mot folkemengden.

Drosjesjåførene protesterer mot at myndighetene vil ha betalt for å gi ut drosjeløyve, og ende praksisen fra i dag, der drosjesjåførene kan selge løyvene sine videre for tusenvis av Euro.

Streiken begynte mandag etter at de greske myndighetene la frem et forslag om å liberalisere drosjeyrket.

Forslaget om å gjøre det enklere og billigere for nye drosjesjåfører å etablere seg, ble presentert som en del av de massive sparetiltakene den greske regjeringen har vedtatt den siste tiden.

Sjåførene har gitt uttrykk for at de vil fortsette streiken som har forårsaket store forstyrrelser på flyplasser midt i turistsesongen, skriver nyhetsbyrået AP.

– Prøver å bli enige om et nytt Hellas-lån

Til tross for fjorårets kriselånepakke fra sine europeiske partnere og Det internasjonale pengefondet, er Hellas' skakkjørte økonomi fortsatt ikke på bedringsvei.

EU-lederne møtes torsdag i Brussel for å bli enige om finansieringen av en ny lånepakke til Hellas.

EU-lederne er villige til å gå for en løsning som innebærer at Hellas i en liten periode misligholder gjelden.

Og de er også enige i at Hellas' gigantiske gjeld på en eller annen måte må reduseres. Men hvordan dette skal skje, er fortsatt uklart.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt