Ikke mer hund eller katt på menyen

Juridiske eksperter i Kina vil ha slutt på årtusenlang tradisjon.

Nei til hundeslakting i Kina

PROTESTERER: Stadig flere kinesere vil ha slutt på slakting av hund og katt til matlaging.

Foto: Elizabeth Dalziel / Scanpix/AP

De foreslår ifølge den britiske avisen The Guardian et forbud mot å spise hunder og katter.

Forslaget skal fremmes for myndighetene i april, og er et forsøk på å komme dyremishandling i landet til livs.

Les også: Melkeskandalen fortsetter i Kina
Les også: Dalai Lama skal snakke med Kina
Les også: Dømt for å ha spionert for Kina

Middelklassen sier nei

Tidligere har hundekjøtt tradisjonelt vært ansett for å ha medisinsk virkning, mens det nå er populært å spise gryterett av hund. Denne retten er spesielt populær nord i landet, der den anses å ha en «varmende» effekt.

Lovforslaget kommer som en følge av en stadig større, og mer hunde- og katteelskende, urban middelklasse. Disse har gått mann av huse for å sende inn underskrifter på internett mot de tradisjonelle matrettene.

Videoer av hvordan katter og hunder behandles før de bringes til markedet for å bli solgt som mat har også opprørt mange.

Fengselsstraff for et jafs

– Vi foreslår et forbud mot all bruk av katt og hund i matlaging fordi det forårsaker en rekke sosiale problemer, sier juridisk professor Chang Jiwen ved Chinese Academy of Social Sciences, som leder arbeidet med lovforslaget.

Han viser til drap og tyverier i forbindelse med handelen med denne type kjøtt.

Ifølge utkastet skal brudd på loven straffes med inntil 15 dagers fengsel for enkeltpersoner, eller bøter på opp mot 500.000 yuan for selskaper.

Utkastet har imidlertid satt sinnene i kok blant sindige hunde- og kattespisende kinesere. Flere av motstanderne mener skillet mellom katt, hund og andre dyr som brukes i matlaging er kunstig.

– Hvorfor ikke også forby bruk av griser, kuer og får, skriver en motstander som kaller seg Mummy på Xinhua News Agency's hjemmeside.

SISTE NYTT

Siste nytt

11 personer har blitt drept i skyting på skole i Kazan i Russland

11 personer skal ha blitt skutt og drept på en skole i den russiske byen Kazan. En gjerningsperson skal være drept av politiet, en annen er arrestert.