Hopp til innhold

Politiet har brukt 2,6 millioner på å få Bhatti hjem

Politiet har brukt totalt 2,6 millioner kroner på å få terrorsiktede Arfan Bhatti hjem fra Pakistan. Det skriver Oslo-politiets kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i en e-post til NRK.

Det er flyreisen til Bhatti som er den største utgiftsposten. Rundt 1,6 millioner var prislappen på det privatflyet som ble chartret for å fly Bhatti til Norge.

I tillegg har politiet brukt rundt en million kroner på reisekostnader for sine ansatte siden 2022. Politiet har vært i Pakistan ved tre anledninger siden angrepet i Oslo 25. juni 2022.

Sist de reiste dit, i månedsskiftet januar/februar 2024, forsøkte de å avhøre Arfan Bhatti, gjorde tekniske beslag, og vitneavhør av andre personer i landet, kom det fram i rettsaken mot Zaniar Matapour, som er tiltalt for terrorangrepet.

Bhatti vitnet i straffesaken tirsdag. Han ville imidlertid si lite annet enn å snakke om måten han mener han har blitt behandlet i varetekt i Pakistan.

Bhatti i retten i Pakistan

Opplysninger til NRK: Slik var den hemmelige operasjonen for å få Bhatti hjem

Et team fra politiets beredskapstropp dro i all hast til Pakistan for å ta med seg terrorsiktede Arfan Bhatti til Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no