NRK Meny
Normal

Tyrkia bomber IS og PKK

Tyrkiske fly angriper fredag kveld både IS-mål i Syria og PKK-baser i Nord-Irak.

Tyrkia bomber IS-mål i Syria

Det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu har publisert bilder fra cockpiten i et av flyene som angriper IS-baser i Syria fredag.

Foto: Ap

Få timer etter at Tyrkia opplyste at landet slutter seg til den USA-ledede koalisjonen mot Den islamske staten (IS) var tyrkiske fly i syrisk luftrom og angrep IS-mål.

«Det vil bidra til sikkerhet for alle som bor i IS-kontrollerte områder i Syria», het det i en uttalelse fra det tyrkiske utenriksdepartementet tidligere fredag kveld.

I uttalelsen bekreftes det at den USA-ledede koalisjonen har fått tillatelse til å bruke den tyrkiske militærbasen Incirlik til flyangrep mot IS-mål i Syria og Irak.

– Deler av det tyrkiske flyvåpenet vil tildeles oppgaver med tilsvarende mål som i disse operasjonene, heter det i uttalelsen fra utenriksdepartementet.

Kort tid etter meldte statlige medier at tyrkiske fly angrep PKK-baser i Nord-Irak. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange fly som er på vingene eller hvor mange mål som er truffet.

Den tyrkiske regjeringen har varslet en offensiv mot kurdiske PKK etter flere angrep mot sikkerhetsstyrker de siste dagene, skriver Reuters.

– Vi kan ikke bare sitte stille og se på at terrororganisasjoner angriper Tyrkia. Vi vil gjøre alt for å beskytte grensene våre, sa statsminister Ahmet Davutoglu etter de første angrepene mot IS natt til fredag.

Fredag morgen gikk tyrkisk politi til aksjon i 13 provinser, og arresterte 251 personer som er mistenkt for å tilhøre diverse terrorgrupper.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt