NRK Meny
Normal

Tolv skolebarn døde i jordskjelvet

Tolv skolejenter omkom da de forsøkte å søke tilflukt under jordskjelvet i Afghanistan, opplyser lokale myndigheter. Dødstallet kan stige, advarer myndighetene.

Bygninger raste sammen i Peshawar

RASTE SAMMEN: Flere bygninger har rast sammen nordvest i Pakistan etter det kraftige jordskjelvet mandag.

Foto: A Majeed / Afp

De tolv skolebarna ble trampet i hjel i byen Taloqan da det oppsto panikk når folk strømmet ut av en skolebygning under jordskjelvet, opplyser sjefen for provinsen Takhars krisehåndteringsmyndighet.

– I byen Jalalabad øst i Afghanistan er fem mennesker bekreftet omkommet, mens 55 er skadd, opplyser Najibullah Kamawal, direktør for provinssykhehuset.

Totalt skal minst 150 mennesker ha mistet livet i Pakistan og Afghanistan, og skadeomfanget er høyst uavklart etter det kraftige jordskjelvet. Skjelvet rystet også deler av India.

– Vi frykter at bebodde områder i distriktene Jurm, Yamgan og Shighnan i Afghanistan kan ha blitt hardt rammet av dette jordskjelvet, sier guvernør Shah Waliullah Adib.

Laster Twitter-innhold

– Mange er fortsatt under ruinene

I det nordvestlige Pakistan er det meldt om minst 76 omkomne, mens 31 dødsfall er rapportert i Afghanistan. Flere hundre mennesker skal dessuten være skadd etter jordskjelvet som inntraff nordøst i landet.

En leder av nødetatene i Peshawar i Pakistan, Muhammad Sadiq, sier at mange har blitt fraktet til sykehus og frykter flere omkomne etter at flere bygninger har rast sammen i området.

– Mange er fortsatt under ruinene, sier Sadiq til AFP.

Jordskjelvet var rundt 200 kilometer dypt og hadde en styrke på 7,5, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Episenteret ligger i Jarm, 250 kilometer unna Kabul, i et avsidesliggende område i Afghanistan i fjellkjeden Hindu Kush.

EARTHQUAKE-AFGHANISTAN/

KABUL: I Afghanistans hovedstad Kabul flyktet mange ut på gatene. Nå er det frykt for etterskjelv.

Foto: DANISH ISMAIL / Reuters

Flyktet ut

Amin Ayoubi var i sitt hjem i den afghanske hovedstaden Kabul da skjelvet inntraff.

– Hele familien flyktet ut på gaten. Det var et skikkelig kraftig skjelv, vi er redde og veldig sjokkert, skriver han i en melding til nyhetsbyrået TT.

I Pakistans hovedstad Islamabad svaiet veggene fram og tilbake mens folk løp ut av kontorbygninger i panikk, mange av dem mens de resiterte koranvers.

I New Delhi, hvor jordskjelvet var merkbart i nesten ett minutt, løp flere hundre mennesker ut av bygninger.

Jordskjelv i India

FLYKTET UT: Kontorarbeider i New Delhi flyktet ut fra bygningene etter skjelvet.

Foto: PRAKASH SINGH / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt