Hopp til innhold

To av tre terrorister hadde russisk pass

To av de tre som bombet Atatürk flyplass i Istanbul hadde russisk pass, opplyser utenriksdepartementet i Kirgisistan.

Et overvåkningsbilde viser de antatte gjerningsmennene

TERRORISTENE: Et overvåkningsbilde viser de antatte gjerningsmennene inne på Atatürk flyplass.

Foto: REUTERS TV / Reuters/NTB Scanpix

Jakten fortsetter på dem som sto bak tirsdagens terrorangrep på Atatürk-flyplassen i Istanbul. 44 mennesker mistet livet i terroraksjonen, og over 200 ble såret.

Torsdag rapporterte utenriksdepartementet i Kirgisistan til tyrkiske myndigheter at to av de tre selvmordsbomberne hadde russisk pass, melder TV-stasjonen CNN Türk.

Tidligere ble det meldt at de tre var fra Kirgisistan, Usbekistan og Russland.

Bagasjestueren ble sendt hjem i bussens bagasjerom

Mens etterforskningen pågår for fullt, kommer det også stadig flere gripende historier om ofrene etter Istanbul-terroren. En av dem er historien til bagasjestueren Yasin Öcal.

Öcal giftet seg for ti måneder siden og skulle bli far om seks måneder. 25-åringen ble skutt i hodet på flyplassen, og døde torsdag ettermiddag på sykehuset.

Bagasjestuerens lik ble sendt til hjembyen Akdağmadeni i provinsen Yozgat i bagasjerommet til en rutebuss, melder CNN Türk.

Flere medier kritiserer dette, og mener Öcals døde kropp burde fått en verdigere frakt til Akdağmaden.

Laster Twitter-innhold

Elleve pågripelser fredag

Torsdag pågrep tyrkisk politi 13 mistenkte IS-medlemmer i Istanbul, og ni i kystbyen Izmir. Alle de pågrepne skal ha hatt kontakt med personer i Syria.

Fredag ble ytterligere elleve IS-mistenkte personer pågrepet i Istanbul. Ifølge tyrkiske medier skal disse personene hatt koblinger til terrorangrepet.

Disse opplysningene har ikke blitt bekreftet av tyrkiske myndigheter. Men myndighetene var raskt ute med å hevde at IS stod bak angrepet. Ingen har tatt på seg skylden så langt.

To politimenn er blant de titalls personene

TERRORANGREP: Torsdag steg antallet døde etter terroraksjonen på flyplassen i Istanbul til 44. Blant dem som ble drept, er det 19 utlendinger, opplyste tyrkiske myndigheter torsdag.

Foto: OZAN KOSE / Afp/NTB Scanpix

Enarmet tsjetsjener

Tyrkiske medier skriver også at tsjetsjeneren Ahmed Tsthatajev er hjernen bak angrepet. Ifølge Milliyet har politiet igangsatt en omfattende jakt for å spore opp Tsthatajev.

Disse opplysningene har heller ikke blitt bekreftet av myndighetene, men får støtte fra Michael McCaul, lederen for den amerikanske kongressens komite for innenlandsk sikkerhet.

Ifølge McCaul er det ikke sikkert hvor Tsthatajev befinner seg, men han skal ha vært i ledelsen av IS' krigsdepartement.

Tsthatajev ble dømt for våpensmugling i Sverige i 2008. Da han ble tatt, sa han at han var på vei til Norge for å fiske.

SISTE NYTT

Siste nytt