NRK Meny
Normal

Terrorgruppe truer Obamas bestemor

Sikkerheten rundt president Barack Obamas kenyanske ste-bestemor, Sarah Obama, har blitt styrket etter at den somaliske terrorgruppen Al Shabaab har truet henne personlig.

Barack Obama møter sin ste-bestemor, Sarah Obama i 2006

USAs president Barack Obama møtte sin ste-bestemor Sarah Obama i 2006, da han var Illenois-senator.

Foto: SIMON MAINA / AFP

Det opplyser kenyansk politi i dag, ifølge den amerikanske nyhetskanalen ABC.

– Politiet har nå døgnvakthold rundt Sarah Obamas bolig, etter at den somaliske grenen til Al Qaida, Al Shabaab, har truet henne, sier politiet til ABC.

Al Qaida sympati

Helt siden Osama bin Laden ble skutt og drept for litt over en uke siden, har kenyansk politi holdt vakt ved Sarah Obamas bolig, men dette har nå blitt ytterligere skjerpet etter de nye truslene.

Obamas kenyanske familie bor in en liten landsby like ved Viktoriasjøen, vest i landet.

Al Shabaab har i en årrekke kjempet i Somalia og har gjennom flere terrorangrep vist sin sympati til bin Laden og Al Qaida.

Organisasjonen stod blant annet bak en selvmordsaksjon der 76 mennesker mistet livet på en restaurant i Ugandas hovedstad Kampala, der folk hadde samlet seg for å se finalen i fotball-VM i fjor.

Nye trussler

Al Shabaabs trussel er bare en av mange etter at amerikanske spesialstyrker natt til 2. mai tok seg inn i bin Ladens hjem i den pakistanske garnisonsbyen Abbottobadog skjøt og drept ham.

En jemenittisk del av Al Qaida har tidligere truet amerikanske statsborgere på den arabiske halvøya.

– Ikke tro at kampen er over selv om dere har drept Osama, advarte Nasi al-Wahisi.

– Det som venter dere er mye verre en dere klarer å forestille dere. Dere vil angre og lengte tilbake til da Osama levde, fortsatte han.

Al Qaida har også oppfordret til opprør i Pakistan, og sier det om kort tid vil bli offentliggjort et lydopptak som bin Laden spilte inn få uker før han ble drept.

– Vi oppfordrer vårt muslimske folk i Pakistan, i hvis land sjeik Osama ble drept, om å reise seg og gjøre opprør for å vaske vekk denne skammen som er blitt heftet ved dem av en gjeng med forrædere og tyver som solgte alt til fienden, heter det videre. Amerikanerne anklages også for å ha spredt korrupsjon i Pakistan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt