Hopp til innhold

Brown skal ha blitt skutt seks ganger

En obduksjon av 18-åringen Michael Brown fra St. Louis viser at han ble skutt minst seks ganger, ifølge New York Times.

Michael Brown (18) skutt og drept

En obduksjonsrapport som New York Times har fått tilgang til viser at 18 år gamle Michael Brown ble skutt seks ganger.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Brown ble skutt to ganger i hodet og fire ganger i den høyre armen, ifølge den foreløpige rapporten fra den privateinitierte obduksjonen.

Alle skuddene ble avfyrt forfra, og de ser ikke ut til å ha blitt avfyrt på kloss hold, sier den tidligere sjefsrettsmedisineren i New York, Michael M. Baden, til avisa.

En av kulene har truffet tenåringen øverst på hodet, noe som kan tyde på at gutten bøyde hode fremover da han ble truffet ifølge Baden, som understreker at obduksjonsrapporten alene ikke kan brukes som bevis i saken.

– Vi trenger mer informasjon. Politiet bør for eksempel undersøke politibilen, iser Baden til avisen.

Drapet på Brown, som en hvit politimann var ansvarlig for, har utløst dager med demonstrasjoner og sammenstøt med politiet, særlig i forstaden Ferguson der flertallet er afroamerikanere.

Tåregass brukt på demonstranter

USA-MISSOURI-SHOOTING/ Police use a large mall parking lot as a staging area and command post for addressing protests over the shooting death of Michael Brown, in Ferguson

Politiet i St. Louis bruker en parkeringsplass som kommandosenter for å få bukt med protestene mot at en svart tenåring ble drept av politiet i forstaden Ferguson.

Foto: MARK KAUZLARICH / Reuters

Demonstrasjonene startet fredelig i forstaden Ferguson søndag natt, men utviklet seg til voldelige sammenstøt. Ifølge CNN skal skudd ha blitt avfyrt mot politiet, og tåregass og røykbomber blitt brukt.

– Det ble kastet molotovcocktails mot politiet. Politiet brukte tåregass for å stanse de voldelige handlingene, sa avdelingssjef Ron Johnson i politiet til journalister. Han har fått ansvaret for sikkerheten i byen etter den siste tids demonstrasjoner.

Politiet i St. Louis-forstaden Ferguson skjøt røykbomber og tåregass for å forsøke å spre rundt 400 demonstranter før portforbudet trådte i kraft ved midnatt søndag.

Ifølge Reuters skal flere skudd ha blitt avfyrt, CNN melder at skuddene var rettet mot politiet. Opptøyene kommer etter at 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av politiet i en forstaden den 9. august.

Politiet kjørte i pansrede kjøretøyer inn i folkemengden og skjøt røykbomber både mot demonstrantene og mot mediene som var til stede, ifølge CNN og andre medier. Minst to journalister ble pågrepet.

Portforbud innført

Inntil politiet aksjonerte syntes demonstrasjonen å være fredelig, men politiet sa at de brukte røykbombene for å spre det de kalte aggressive aktører som forsøkte å infiltrere en politipost.

Noen av ungdommene holdt plakater med tekster mot politibrutalitet. Mange holdt hendene i været som tegn på at de overga seg, mens andre kastet tåregassylindrene tilbake mot politiet.

Ferguson har i over en uke vært åsted for voldsomme protester og opptøyer etter at en ubevæpnet svart ungdom ble skutt og drept av politiet.

I et forsøk på å få bukt med uroen ble det natt til søndag innført portforbud fra midnatt til klokka 5. Søndag kveld ble det kunngjort at det også ville bli portforbud natt til mandag.

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden faller på flytrappa

Øyeblikkene som kan felle Biden

Det startet med noen fall, et feil navn her og der, antydninger om dårlig hukommelse. Nå vakler den amerikanske presidenten mer enn noen gang.

Donald Trump, som fortsatt sier han skal få slutt på krigen i Ukraina,

Trump snakket med Zelenskyj – lover å få slutt på krigen

Donald Trump snakket fredag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Trump gjentar at han vil få slutt på krigen i Ukraina.

Demonstranter utenfor det statlige TV-byrået i Dhaka, 19. juli Her står fire mennesker i forgrunnen. En av de holder armene ut, og de bærer kjepper. I bakgrunnen ser en flere demonstranter og røyk.

Opptøyene eskalerer i Bangladesh: Regjeringen innfører portforbud og setter inn militæret

Studentopptøyene i Bangladesh har så langt krevd minst 105 menneskeliv. Fredag stormet demonstrantene et fengsel i hovedstaden Dhaka, og flere statlige nettsider er blitt hacket.