Hopp til innhold

En person skutt i sammenstøt i Ferguson

En person er skutt i uro i Ferguson. Politiet bruker tåregass og røykbomber mot demonstranter som ikke respekterer portforbudet. Protestene etter tenåringsdrapet fortsetter. Flere skal være arrestert.

Demonstrasjoner Ferguson

Mange demonstrerer mot det de mener er rasistisk politivold. Det har også vært meldt om plyndring. Nå bruker politiet røykbomber mot demonstrantene.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Guvernøren i Missouri erklærte unntakstilstand og portforbud i Ferguson etter demonstrasjoner og opptøyer.

– Dette er en test for å se om dette fellesskapet kan bryte den onde sirkelen av vold og erstatte det med fred, sa guvernør Jay Nixon lørdag kveld.

18 år gamle Michael Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil. Ifølge øyenvitner var afroamerikanske Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha hevet hendene over hodet.

Nyhetsbyrået Ap har lagt ut denne videoen fra Ferguson:

En person skutt

Et par hundre demonstranter har trosset forbudet og politi i pansrede kjøretøyer har svart med røykbomber for å spre dem.

Både ABC og CBS melder på Twitter at en person skal være skutt i sammenstøtene. Politimannen Ron Johnson sier til NBC at tilstanden til vedkommende er kritisk og at den skadde er brakt til sykehus.

Ifølge CNNs reporter på stedet var det en person med pistol i folkemengden som løsnet skudd. Disse opplysningene er ikke blitt bekreftet av andre medier foreløpig. TV-stasjonens reporter sier at det er roligere i byen nå, trolig blant annet på grunn av regnvær.

Amerikanske medier melder at minst sju er arrestert. Ifølge Huffington Post har politiet også brukt tåregass mot demonstrantene, noe de først benektet å ha brukt.

Drapet på Michael Brown for en uke siden har vakt sterke reaksjoner i en rekke delstater i USA.

Mange har demonstrert mot det de mener er rasistisk motivert politivold. Flere steder har opptøyene og plyndringene har vært så voldsomme at også president Barack Obama måtte gå ut tidligere i uken og be befolkningen besinne seg.

Portforbudet i byen trådte i kraft midnatt (klokka sju, norsk tid) og skal gjelde til klokka fem om morgenen.

Protester Ferguson

Før midnatt var det igjen demonstrasjoner. Da portforbudet trådte i kraft, var det flere som trosset det og holdt seg ute i gatene.

Foto: Joshua LOTT / Afp

Påstander om sigarettyveri

Også i går var det protester uro og plyndring i gatene. Tidligere på dagen hadde politiet offentliggjort en overvåkingsvideo som angivelig viste at Brown hadde stjålet sigaretter fra en butikk.

Tidligere har politiet uttalt at Brown ble stoppet av politiet fordi han var mistenkt for ranet av butikken, men sa senere at betjenten som drepte ham var uvitende om ranet.

– Michael Browns familie er mer enn rasende for den utspekulerte måten politiet har stykket opp informasjonen. Det er tydelig at dette er ment som et karakterdrap på sønnen etter den brutale henrettelsen av ham i fullt dagslys, har familiens advokat uttalt.

Ferguson har et innbyggertall på 20.000 og ligger i St. Louis fylke i staten Missouri.

Demonstrasjoner Ferguson

Minst 150 demonstranter er i gatene i Ferguson.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt