Hopp til innhold

Erklærer unntakstilstand i Ferguson

Guvernør i den amerikanske delstaten Missouri erklærer nå unntakstilstand og innfører portforbud i Ferguson. Drapet på en afroamerikansk 18-åring har ført til opptøyer og demonstrasjoner.

Demonstrant i Ferguson

En av demonstrantene i Ferguson krever svar foran en gruppe tungt bevæpnede politifolk.

Foto: St. Louis Post-Dispatch, J.B. Forbes / Ao

Guvernør i Missouri, Jay Nixon, erklærer unntakstilstand og portforbud i forstaden Ferguson, der 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av politiet, melder AFP.

– Dette er en test for å se om dette fellesskapet kan bryte den onde sirkelen av vold og erstatte det med fred, sier han, ifølge ABC News.

Michael Brown ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil. Ifølge øyenvitner var afroamerikanske Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha hevet hendene over hodet.

Drapet i byen Ferguson har vakt sterke reaksjoner i en rekke delstater i USA.

Menneskemengder har trukket ut til gatene for å markere at Brown er et uskyldig offer for rasistisk motivert politivold, og politiet har svart med tåregass og gummikuler.

Politibetjenten som skjøt og drepte Michel Brown i Ferguson ble fredag navngitt av politiet. Politibetjenten tatt ut av tjeneste mens saken etterforskes.

Portforbudet i byen vil gjelde fra midnatt til klokken 5 om morgenen.

Michael Brown (18) skutt og drept

Blomster og ballonger på stedet der 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept forrige helg.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. I en video på Truth Social lagt ut torsdag kveld sier Trump at han er uskyldig mann.

Donald Trump blir tiltalt i dokumentsaken

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. – Jeg er en uskyldig mann, hevder Trump selv.