Ser likheter mellom Bowie og Prince sin død

– I morges tenkte jeg – nå er det like før. Da kommer det en slik nyhet. Dessverre hadde jeg rett, sier den norske Prince-eksperten Petter Aagaard.

princebok princebok

PRINCE-FANS: I 2014 utga Petter Aagaard den uautoriserte Prince-biografien «Shockadelica» sammen med Christer Falck.

Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema

Den siste tiden har han merket seg at noe var rart med Prince. Både i sosiale medier og på konserter kom det stadig budskap som kunne tyde på at noe var i gjære.

– De siste par månedene hadde Prince begynt med noen kryptiske meldinger både på Twitter og på Instagram om at ting ikke var helt sånn som det skulle være, forteller Aagaard til NRK.

Fans kommer med blomster til Princes studio i Minneapolis etter at musikeren døde.

– Det har ligget mye i lufta

Han mener å se likheter mellom hvordan poplegenden David Bowie nærmest regisserte sin egen død, og måten Prince kommuniserte med omverdenen på i tiden før han ble funnet død.

David Bowie

David Bowie døde 10. januar i år.

– Det har ligget mye i lufta. Han har spilt et sånt sjakkspill. I likhet med David Bowie, som på en måte planla sin egen død med en plate, så hadde Prince sin aller siste konsert i Atlanta i forrige uke. Dagen etter konserten sa han at den livekonserten her skal jeg gi ut på cd, forteller Petter Aagaard.

Laster Twitter-innhold

– Prince ville skrive biografi

I 2014 utga han den uautoriserte Prince-biografien «Shockadelica» sammen med Christer Falck. Han sitter med inngående kjennskap til Prince og den innerste kretsen rundt det legendariske musikkikonet.

– For første gang i sitt liv skulle han plutselig skrive sin egen biografi. Han har aldri hatt noe forhold til å dele sin historie før. Plutselig sparket han hele bandet sitt og skulle bare ut på pianokonsert, forteller Aagaard.

Laster Twitter-innhold

– Mye måneprat den siste tiden

Han sier Prince ofte brukte ofte månen i sine spirituelle tekster.

– Den siste tiden har det vært veldig mye måneprat. Denne konserten med bare Prince med piano i Atlanta blir trolig gitt ut i nær fremtid, sier Aagaard.

På sine siste konserter sa Prince til sitt publikum: Jeg skal overvåke dere fra Månen.

– Vent et par dager før dere kaster bort bønner på meg, skal han ha sagt til fansen under en av sine siste opptredener, ifølge TMZ, som først meldte nyheten om at Prince var død.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt

FBI: Russland og Iran forsøker å påvirke valget

Amerikanske myndigheter mener at Russland og Iran har skaffet informasjon om velgere for å kunne påvirke valget. FBI sier Iran står bak truende e-poster til demokrater.

Obama: Trump er ute av stand til å ta jobben seriøst

Tidligere president Barack Obama sier at president Donald Trump er ute av stand til å ta presidentjobben seriøst.