NRK Meny
Normal

Christer Falck håpet det ikke var sant

Artisten Prince er død. Det er nå bekreftet av artistens manager – Det høres vilt ut, sier en av de største tilhengerne i Norge, Christer Falck. Hans første reaksjon var et håp om at det ikke var sant.

Artisten Prince er død.

BLODFAN: Christer Falck er en av artistens største fan i Norge.

– Dette er det største tapet for musikklivet siden David Bowie døde. Nå har nummer én og to forsvunnet i løpet av kort tid, sier Falck.

Han peker på at Prince har påvirket musikken gjennom fire tiår, og på scenen var han en av de aller største.

– Han har også gjort mye for bransjen og slåss for at artistene skulle bli mer selvstendige og uavhengige.Jeg håper det blir fokus på alle de fantastiske tingene han gjorde, og ikke bare på de litt mer rare, sier Christer Falck.

Artisten Prince (57) ble funnet død i sitt hjem i Minnesota i kveld.

Trist statsminister

– Utrolig trist, jeg takker for musikken som har ledsaget de beste øyeblikkene i livet, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter.

Også filmregissøren Spike Lee var raskt ute på Twitter da nyheten om dødsfallet ble kjent. – Jeg savner broren min. Prince var en artig skrue med stor sans for humor, skriver han.

Anne Danielsen

Anne Danielsen er professor ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Foto: Terje Heiestad

– Veldig sjokkert

– Jeg synes denne nyheten er veldig sjokkerende, sier musikkprofessor Anne Danielsen ved Universitetet i Oslo. Hun beskriver Prince som nyskapende og dristig. Spesielt sterkt forhold har hun til låten «Kiss».

– Helt satt ut

Dommer i «Stjernekamp», Thomas Felberg, synes denne triste nyheten kom veldig brått på. Han synes Prince har virket energisk i det siste.

Thomas Felberg

HELT SATT UT: Thomas Felberg, dommer i Stjernekamp

Foto: Javad Montazeri / NRK

– Vi har mistet en stor artist som har betydd veldig mye for meg, sier han, og legger til: Jeg føler meg egentlig helt satt ut.

Følger med fra månen

Petter Aagaard har skrevet bok om Prince. Han har reagert på en rekke kryptiske meldinger fra Prince i sosiale medier den siste tiden, som tyder på at han var syk.

– Han hadde sin siste konsert i Atlanta forrige uke, og dagen etter sa han at han skulle gi ut konserten på CD og overvåke det hele fra månen, sier han.

Jeg har egentlig vært litt forberedt på denne nyheten, sier Aagaard.

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet sju Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985.