Kjempeinteresse for Prince i Bergen

- Konserten blir utsolgt i dag, tror arrangør etter voldsom pågang onsdag morgen.

Prince på scenen i 2008

ETTERTRAKTET MANN: Prince kommer til Vestlandshallen i høst.

Foto: Penner / Wikimedia Commons

Bergen er blitt godt vant med kjente artister de senere årene, og slett ikke alle har klart å fylle de store konsertstedene. Men 52 år gamle Prince Roger Nelson ser ut til å ha truffet en nerve hos bergenserne. Klokken 9 ble 10.000 billetter til konserten i Vestlandshallen 18. oktober lagt ut for salg.

Golden circle er full

- Salget har gått over all forventning. Alle billettene til golden circle ble revet vekk med én gang, og pågangen ellers har vært så stor at jeg nå faktisk ikke får sjekket hvor mange billetter som er igjen, sier Peer Osmundsen i Atomic Soul til NRK.no.

- Konserten blir nok utsolgt i løpet av dagen, tror Osmundsen.

NRK så Prince på Roskilde i sommer og trillet en femmer:
LES ANMELDELSEN: Konge med menneskelig ansikt

Mannen bak superhits som «Purple Rain», «Kiss», «When Doves Cry», «Get Off», «Sign O' The Times», «Alphabet Street» og Bangles-klassikeren «Manic Monday» er kjent for å ha full styring på sin egen karriere, og har etter eget ønske verken dominert hitlister eller i tabloidene det siste tiåret.

Ga vekk platen gratis

52-åringen er likevel en særdeles ettertraktet live-artist, og produserer ny musikk som aldri før. Tidligere i år ga han ut albumet «20TEN», som i Europa ble gitt vekk som gratis vedlegg til den britiske avisen Daily Mail, belgiske Het Nieuswsblad, tyske Rolling Stone og franske Courrier International. Samtidig stengte Prince også ned sitt offisielle nettsted og gjorde det klart at hans musikk ikke skal distribueres digitalt.

- Prince er ingen nikkedukke. Han har alltid gjort ting på sin egen måte. Han er en tidløs artist som det alltid har vært stor interesse rundt. Salget i dag bekrefter bare det vi allerede visste, at bergenserne har god musikksmak, sier Osmundsen.

Håper på ekstrakonsert

Foreløpig er bare et knippe konsertdatoer sluppet, med Bergen som eneste stoppested i Norge.

- Vi håper å få til en konsert til her i landet. Suget etter ham er helt klart til stede, sier Osmundsen, som ikke utelukker at en eventuell ekstrakonsert også kan bli i Bergen.