NRK Meny
Normal

Ble plassert ved siden av overvektig - saksøker flyselskap

Den australske passasjeren hevder han har fått permanent ryggskade etter å ha blitt plassert ved siden av en ekstremt overvektig mann.

Fly fra Etihad

SAKSØKT: Etihad Airways, De forente arabiske emiraters nasjonale flyselskap, mener det er vanlig å plassere passasjerer ved siden av overvektige når flyet er fullbooket.

Foto: Koji Sasahara / Ap

James Bassos (38) fra Australia havnet ved siden av en ekstremt overvektig mannen på en 14-timers flytur fra Abu Dhabi til Sydney. Nå saksøker han flyselskapet Etihad Airways, skriver BBC.

Bassos skal ha måttet vri og vrenge kroppen for å unngå kontakt med sidemannen, som kom over i hans sete. Ifølge rettsdokumentene skal mannen ha hostet og hostet, mens væske rant fra munnen hans.

Måtte vri kroppen

Flyturen var i 2011, men designeren fra Brisbane hevder han fortsatt sliter med ryggsmerter, noe som går utover søvnen og konsentrasjonsevnen.

Han krever derfor rundt 1,8 millioner kroner i erstatning for legeutgifter og tapt arbeidsinntekt.

Flyselskapet har prøvd å få avvist saken. Torsdag motsatte retten i Brisbane dette, og beordret samtidig Bassos til å gjennomgå en medisinsk undersøkelse.

– Vanlig på fullt fly

Etihad sier det kommer til å motsette seg kravet.

– Vi tror saken vil bli avgjort snarlig etter den medisinske undersøkelsen, skriver flyselskapet i en uttalelse.

Bassos sier han ba om å bli flyttet, men fikk da beskjed om at flyet var fullt. Etter fem timer fikk han sitte på ett av mannskapets seter bak i flyet, men måtte gå tilbake til plassen sin for landing.

Ifølge Etihad er det vanlig at kunder blir plassert ved siden av overvektige eller hostende passasjerer når flyet er fullbooket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt