Hopp til innhold

Rundt 2000 skilpadder reddet fra smuglerbande

Tollere i Colombia fant 2000 skilpadder som skulle sendes til USA og Japan.

Skilpadder i vannbad som overlevde smuglerforsøket.

Disse skilpaddene var heldige og overlevde smuglerforsøket.

Foto: Reuters

Det var en hund i tollertjeneste som avslørte at de små krabatene var i ferd med å bli sendt ut av landet. Ved flyplassen i Leticia, sør i Colombia, kunne tollerne pakke dyrene ut fra plastposer.

– De hadde stopp i Bogota og Leticia. Så skulle de videre til Peru for så å sendes til USA og Japan. Prisen for én skilpadde ligger på rundt 500 dollar på det ulovlige markedet, sier politimannen Jorge Rodriguez til nyhetsbyrået Reuters.

Skilpadder funnet av tollere i Colombia

Skilpaddene ble funnet i noen plastposer.

Foto: Reuters

Rundt 150 av de små matamata-skilpaddene var døde. Andre var i dårlig forfatning, der de lå pakket ned i poser uten vann.

Døde skilpadder

Ikke alle overlevde flyturen.

Foto: COLOMBIA NATIONAL POLICE HANDOUT

Skilpaddene lever i Amazonas og ellers i ferskvann i Brasil og det nordlige Sør-Amerika, skriver Store norske leksikon. De er populære, blant annet på grunn av utseendet sitt. De har lang hals, trekantet, flatt hode, uregelmessig ryggskjold og rekker av hudfrynser på hode og hals.

Skilpadder holdes ofte som kjæledyr, men inngår også i tradisjonell medisin. I deler av Asia er det mange som regner dem som en delikatesse.

Ulovlig handel med dyr er en svært lønnsom form handel, nesten på på linje med narkotika, våpen og mennesker. En rapport fra Interpol og FNs miljøprogram fra 2016 viste at det da ble omsatt for nesten 200 milliarder norske kroner i året i ulovlig dyrehandel.

SISTE NYTT

Siste nytt