NRK Meny
Normal

Romney vil «eliminere» Obamas helsereform

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney ble buet på da han lovte å kvitte seg med den omstridte helsereformen til president Barack Obama.

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney ble buet på da han lovte å ta livet av den omstridte helsereformen til president Barack Obama.

VIDEO: Mitt Romney ble upopulær da han lovte å fjerne Obamas helsereform.

Uttalelsen kom da Romney holdt en tale for medlemmene av organisasjonen National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) i Houston onsdag.

– Jeg vil eliminere et hvert kostbart og unødvendig program jeg kan finne, og det gjelder også Obamacare, sa Romney til buing fra publikum.

Romney har tidligere varslet at han vil omgjøre helsereformen umiddelbart dersom han vinner presidentvalget.

Høyesterett i USA slo nylig fast at helsereformen ikke er i strid med grunnloven , men republikanerne har allerede holdt nok en avstemning for å ta knekken på Obamas hjertebarn, skriver CNN.

Republikanerne har nå prøvd å få loven opphevet over 30 ganger, og meningsmålinger tyder på at amerikanere begynner å bli lei av debatten.

Les: Lover å bli kvitt både Obama og helsereformen
Les: Her kan Obamas gjenval bli avgjort

Frir til afroamerikanerne

Romney fikk heller ikke mye sympati fra publikum da han forsøkte å argumentere for hvorfor han vil være en bedre president for afroamerikanerne.

– Hvis dere vil ha en president som gjør ting bedre i det afroamerikanske samfunnet, ser dere på ham. Bare se, sa Romney.

Obama fikk 95 prosent av stemmene blant USAs afroamerikanere i 2008, og har ingen planer om å besøke NAACP i år. Han sender visepresident Joe Biden i sitt sted, skriver BBC.

– Dersom like muligheter i USA hadde vært et oppnådd mål, ville en kronisk dårlig økonomi vært like ille for alle. I stedet er det verre for afroamerikanere på alle måter, sa Romney.

Romney fikk bedre respons da han snakket om landets økonomi.

Arbeidsløsheten blant afroamerikanerne er på 14,4 prosent, mens landsgjennomsnittet ligger på 8,2 prosent.

Les også: 46 millioner amerikanere mangler helseforsikring

Romney gjentok at det viktigste er å kutte i underskuddet og skape arbeidsplasser, og avviste påstander om at republikansk politikk vil hjelpe de rike.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt