NRK Meny
Normal

Lover å bli kvitt både Obama og helsereformen

Mitt Romney lover å få omgjort Barack Obamas helsereform allerede første dag på jobb, dersom han blir valgt til ny president.

Mitt Romney

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney sier han ønsker å bli kvitt både president Barack Obama og helsereformen.

Foto: ALEX WONG / Afp

Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney kom med et nytt valgkampløfte i dag. Det første han skal gjøre på sitt nye kontor dersom han blir valgt til president, er å oppheve Obamas helsereform.

Han ba velgerne om å hjelpe ham med å slå Obama i valget i november for å få helsereformen opphevet.

– Det er nå tid for at det amerikanske folket tar et valg. Dersom vi skal kvitte oss med ObamaCare er vi nødt til å kvitte oss med Obama. Mitt mål er at vi sørger for at dette skjer, sa Mitt Romney like etter at høyesteretten offentliggjorde sin avgjørelse torsdag.

Høyesteretten helte bensin på valgkampbålet i USA torsdag da de slo fast at «ObamaCare» ikke strider mot grunnloven, og det ser ut til at kampen mot Obamas helsereform blir en av Romneys viktigste kampsaker fram mot valget.

Sentralt i helsereform-striden ligger kravet om at alle amerikanske borgere må kjøpe en helseforsikring, hvis ikke får de bot. Republikanerne mener det strider mot grunnloven å pålegge borgere å kjøpe tjenester.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt