Hopp til innhold

Paven: – Likegyldighet er en av vår tids største tragedier

– Likegyldighet til menneskelige lidelser i Midtøsten og Ukraina er blant de største tragediene i vår tid, sa pave Frans, som i dag reiser fra Tyrkia, etter et tredagersbesøk.

Turkey Pope

Pave Frans (til venstre) og patriark Bartholomeos av Konstantinopel tok i dag til orde for å stoppe likegyldighet, og verne om kristne i Midtøsten.

Foto: Markus Schreiber / Ap

– Mange av våre brødre og søstre forfølges og tvinges med vold fra sine hjem. Det virker som om verdien av menneskelivet er gått tapt, at mennesket ikke lenger betyr noe og kan ofres til fordel for andre interesser. Tragisk nok er mange likegyldige til dette, sa paven under en gudstjeneste i Istanbul søndag.

Gudstjenesten hold han sammen med den økumeniske patriark Bartholomeos I av Konstantinopel, overhode for 300 millioner ortodokse kristne.

Den katolske kirken sitt overhode har vært på besøk i Tyrkia i tre dager, et land hvor de aller fleste er muslimer, og som er nabolandet til både Tyrkia og Irak, der krigen herjer.

Under dagens gudstjeneste tok også Paven til orde for å støtte opp om kristne i Midtøsten.

– Vi kan ikke tillate oss selv et Midtøsten uten kristne, et folk som har forkynt om Jesus i området i to tusen år, sa den katolske kirkelederen og patriarken av Konstantinopel

Krigen i Ukraina kan gjøre Nato større, men hva sier de som er imot Nato?

Solberg om Rødt-utsagn: – Svekker tryggheten i Norden

Erna Solberg går ut mot Rødt-leder Bjørnar Moxnes' motstand til svensk og finsk Nato-medlemskap. – Norge må stå sammen med våre naboer i Finland og Sverige.