NRK Meny
Normal

Pårørende strømmer til flyplassene i Indonesia og Singapore

På den internasjonale flyplassen i Singapore har mange pårørende møtt frem for å få svar på hva som skjedde med det savnende AirAsia-flyet. På Changi Intenational Airport venter Louise Sidharta på sin forlovede.

Pårørende i Singapore

25 år gamle Louise Sidharta (i midten) fra Indonesia venter på sin forlovede som var om bord det savnede flyet i Singapore.

Foto: EDGAR SU / Reuters

De fleste av de 162 om bord flyet som var på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore, er indonesiere. Blant dem en 28 år gammel mann som skulle møte sin forlovede på Singapore Changi Intenational Airport.

Men Louise Sidharta (25) har fortsatt ikke sett noe til sin kommende mann.

Sidharta sier hun var på vei til flyplassen i Surabaya i Indonesia hvor hun skulle ta et annet fly til Singapore for å møte forloveden og hans familie.

– Jeg hørte det på radioen og begynte umiddelbart å søke internett for informasjon. Men allerede visste hjertet mitt at han var om bord det savnede flyet, sier Sidharta til pressekorpset på flyplassen i Singapore.

Forloveden reiste med foreldrene og tre brødre. Sammen skulle de feriere i Singapore før bryllupet i mai neste år.

Sidharta møter pressen på flyplassen sammen med søsteren og flere slektninger. Hun oppfordrer andre pårørende til å være sterke i den vanskelige situasjonen,

– Vi må være positive og håpe at de snart blir funnet, sier hun.

Pårørende ved Juanda International Airport

Bekymrede pårørende på Juanda International Airport i Indonesia venter på nyheter om sine kjære.

Foto: BEAWIHARTA / Reuters

155 passasjerer

Flyet, av typen Airbus 320–200 med flightnummer QZ8501, ble meldt savnet da det forsvant fra radaren søndag morgen lokal tid.

Etter flere timer uten svar på hvor flyet befinner seg, har mennesker samlet seg på både avreise- og ankomstflyplassene i de to landene. Det var ventet at flyet ville lande i Singapore klokken 1.30 natt til søndag norsk tid.

Men da det ble mørkt i området hvor flyet ble savnet, valgte indonesiske myndigheter å avslutte søket for dagen i påvente av bedre vær og dagslys.

– Vi avsluttet søket da det ble for mørkt. I tillegg var værforholdene heller ikke gode, sier Hadi Mustofa, tjenestemann i det indonesiske transportdepartementet.

Søket vil gjenopptas klokken 7 mandag morgen lokal tid.

155 passasjerer og sju besetningsmedlemmer skal være om bord på flyet.

Blant passasjene skal det være 149 indonesiere, tre sørkoreanere, én malaysier, én fra Singapore og én britisk statsborger, ifølge AirAsia.

Ingen nordmenn

Det befinner seg ikke nordmenn på flyet som det norske utenriksdepartement kjenner til, opplyser departementets pressevakt Rune Bjåstad til NTB.

– UD følger situasjonen via vår ambassade i Jakarta. Ifølge flyselskapet var det ikke nordmenn om bord i det savnede flyet, sier Bjåstad.

Av flypersonell var to piloter om bord i flyet, i tillegg til fire flyverter og en ingeniør, opplyser indonesiske myndigheter.

– Det gjør meg trist å høre om det savnede flyet. Mine tanker er hos passasjerene og deres familier, skriver statsminister i Singapore, Lee Hsien Loong, på sin Twitter-konto.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt