Forklarer hva som skjedde med Air-Asia-flyet
Foto: Reuters

AirAsia-ulykken

Oppsummert

28. desember 2014 styrtet AirAsia-flyet i havet underveis fra Surabaya i Indonesia til Singapore. 162 mennesker omkom. AirAsia-flyet steg unormalt raskt og steilet i minuttene før det styrtet.

 • Pilotene reagerte på feilmeldinger

  En feil i AirAsia-flyets sideror-system førte til at pilotene koblet ut autopiloten i uværet som herjet i området. Handlingen førte til at flyet styrtet, opplyser indonesiske myndigheter tirsdag.

 • Mannskapet årsak til AirAsia-styrt

  Flybesetningens handlinger bidro til flystyrten da de koblet ut autopiloten, melder Reuters. En feil i flyets sideror-system førte til at de koblet ut autopiloten. 162 mennesker mistet livet da flyet styret i Javasjøen i fjor.

 • Avslutter søket i AirAsia-ulykken

  Indonesia avslutter søket etter omkomne i AirAsia-ulykken, som skjedde i desember i fjor. 56 personer er fremdeles savnet etter flystyrten.

 • Fly vart floge av andrepiloten

  AirAsia-flyet som styrta på veg frå Indonesia til Singapore i desember, vart floge av andrepiloten, opplyser den indonesiske flyhavarinkommisjonen. – Ferdsskrivaren har gitt oss eit ganske klart bilete av kva som skjedde, fortel leiaren av granskinga.

 • Avslutter søket etter AirAsia-ofre

  Den indonesiske hæren har avsluttet søket etter døde i flykroppen til AirAsia- flyet som styrtet i Javahavet 28 desember. De har gjennomsøkt flykroppen og mener at det ikke er håp om å finne flere. 70 av de 162 omkomne er hentet opp.

Ferdskriveren fraAirAsia-flyet vises fram.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no