Obama og Clinton møttes i natt

Barack Obama møtte torsdag kveld sin slagne motstander Hillary Clinton for å drøfte hvordan de skal samle det demokratiske partiet.

Hillary Clinton og Barack Obama
Foto: EVAN VUCCI / AP

En talsmann for Obama, Robert Gibbs, bekreftet at møtet fant sted, men han ville ikke si hvor, bortsett fra at det ikke var i privatboligen til Clinton i Washington slik pressen atnok på forhånd.

Obama dro rett fra valgkampmøter i Virginia, hvor han lanserte sin kampanje mot republikanernes John McCain, til møtet med Clinton.

Han klarte å lure seg bort fra horden av pressefolk som alltid følger ham, for at møtet skulle foregå så diskret som mulig. Mens de satt på flyet til Chicago, reiste han til Washington.

Mens pressen lette hovedstaden rundt, satt de to rivalene sammen og snakket hos California-senatoren Dianne Feinstein, som har vært en av Clintons nære støttespillere.

I etterkant ble det sendt ut en felles uttalelse, hvor det het "at det hadde vært konstruktive samtaler om det viktige arbeidet som trengs fremover for at Demokratene skal vinne valget til høsten.

Ifølge takke e-mailen Clinton sendte til sine støttespillere i går, vil hun i morgen, lørdag, fortelle offentlig hvordan hun mener det demokratiske partiet kan samle seg bak Obama.

Les: Her varsler Clinton sin avskjed

Se bildene: Hillary Clintons presidentkampanje

Samler inn penger

Clinton har allerede bedt sin kampanjes finanskomité videreføre sitt arbeide for å samle inn penger til Obama og partiet.

- Hun var ved godt mot og hundre prosent støttende til Obama, uten noe som helst forbehold, sier Alan Patricof som deltok på telefonkonferanse.

Obama på sin side sier han ikke bare vil snakke med, men også lytte til og søke råd hos Clinton-kampanjen for å finne oppskriften på hvordan vinne mot McCain til høsten.

Han sa også han ikke utelukker hjelp fra Bill Clinton, som i større grad enn sin frue har vært i klinsj med Obama og hans folk. Obama beskriver den tidligere presidenten som "et enormt talent".

Clintons støttespillere

I dag vil også flere av Clintons nærmeste støttespillere fra New York erklære sin støtte til Obama på en pressekonferanse klokken 13 amerikansk østkyst-tid, ifølge Obamas valgkampanje.

Hillary Clinton takker New Yorks guvenør David Paterson. Ektemannen Bill og datteren Chelsea bivåner

Hillary Clinton takket New Yorks guvenør David Paterson for støtten onsdag natt.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Blant dem er den svarte New York-guvernøren David Paterson, som stod side ved side med Clinton til siste slutt.

I går gikk 23 kongress-representantene fra delstaten ut med kollektiv støtte til Obama, da det var klart at Clinton kommer til å suspendere sin kampanje.

Bruke lang tid

Spekulasjonene om Obama kommer til å velge Clinton til sin visepresidentkandidat fortsetter med stor styrke.

I et intervju med CNN nektet Obama å svare på spørsmål om han vurderer å velge Clinton til sin makker. Han ville bare si at han har større tro på en grundig prosess for å velge visepresident enn en rask en.

Clinton selv benekter at hun er så klar for visepresident-stillingen som mange de siste dagene har antatt.

- Selv om Clinton har gjort det klart at hun vil gjøre alt hun kan for at en demokrat blir valgt til president, er hun ikke ute etter visepresidentposten, sier hennes talsmann Phil Singer i en erklæring.

Hillary Clintons brev til valgkampstaben
Foto: Faksimile fra www.hillaryclinton.com

Singer sa det er helt opp til Obama å utpeke sin makker til presidentvalget til høsten.

Erklæringen sier riktig ikke noe om hun eventuellt vil si ja, hvis tilbudet kommer.

Les: Her varsler Clinton sin avskjed

Se bildene: Hillary Clintons presidentkampanje

SISTE NYTT

Siste nytt