NRK Meny
Normal

– Dette er viktigere for Obama enn for paven

VATIKANET (NRK): USAs president Barack Obama har for første gang møtt den katolske kirkens overhode, pave Frans. Det var større for Obama enn for paven, mener en professor i etikk.

Barack Obama og pave Frans

Obama erklærte seg som en stor beundrer av pave Frans.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Robert Gahl

Robert Gahl mener pave Frans får Obama til å skinne.

Foto: Åse Marit Befring / NRK

På en regntung dag i Vatikanet hadde flere hundre mennesker troppet opp utenfor sperringene for å få et glimt av verdens mektigste mann. Men i dag møtte han en som om mulig har større innflytelse.

– Får Obama til å skinne

Pave Frans har, etter at han overtok som pave i fjor, vokst i embetet og blant annet blitt kåret til årets person i det prestisjetunge Times Magazine. Nå tror flere at hans popularitet også kan smitte over på den amerikanske presidenten.

– Jeg tror dette møtet er viktigere for Obama enn for paven, sier present Robert Gahl, som er professor i etikk ved The Holy Cross i Roma.

Paven tok imot Obama i Vatikanet i Roma dag. Der snakket de om kampen mot urettferdig ulikhet, en kamp Obama håper vil styrke hans popularitet på hjemmebane.

– Obamas popularitet har gått ned og pave Frans-effekten er så enorm at den vil få USAs president til å skinne, tror Gahl.

Stor beundrer

Og Obama erklærte seg som en stor beundrer av sin vert, selv om han før møtet hadde sagt til italiensk presse at han ikke er enig med paven i ett og alt.

Paven er en svært populær person blant mennesker verden over, og analytikere tror Obama håper noe av denne populariteten skal smitte over på ham.

Besøket i Vatikanet var dessuten en velkommen anledning til å snakke om noe annet enn krisen på Krim og annen storpolitikk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt