NRK Meny
Normal

Nytt bombeangrep nær Peshawar

Minst 25 personer er drept i byen Charsadda nord-vest i Pakistan, etter at en bilbombe gikk av i et travel veikryss midt i byen.

Video nsps_upload_2009_11_10_14_12_36_103.jpg

Flere enn 42 skal være såret.

Nyhetsbyråene Reuters og AFP rapporterer om at sårede fortsatt bringes til lokalsykehuset i byen. Andre fraktes til Peshawar.

Charsadda ligger 20 kilometer nordøst for Peshawar, hvor det har vært flere større bombeangrep de siste ukene og månedene.

Bare de tre siste dagene har det gått av tre bomber som har såret og drept flere personer i og rundt Peshwawar. For 12 dager siden ble 90 drept og over 200 såret i et angrep mot byens hovedmarked.

- Det ble brukt en bil i bombeeksplosjonen, men jeg kan ikke si om det var et selvmordsangrep eller om bomben kun var plantet i en bil, sier distrikts- politisjefen til nyhetsbyrået AFP.

Kart over Taliban-kontrollerte områder i Afghanistan og Pakistan
Foto: Grafikk: Renate Rognan / NRK

Stedet hvor bomben gikk av i dag ligger i en travel handelgate i byen, og eksplosjonen skapte panikk blant personene som befant seg der.

Også i 2008, i februar, var det et større angrep i Charsadda, hvor 27 personer ble drept. En selvmordsbomber sprengte seg selv i luften på et valgmøte for partiet Awami National Party i forbindelse med valget på ny nasjonalforsamling i Pakistan.

Urolig provins

Også bomben i dag settes i sammenheng med den pakistanske hærens offensiv i Sør-Waziristan og Taliban-opprørere der, selv om det ikke foreløpig er kjent hvem som står bak angrepet.

Peshawar er provinshovedstad i den urolige nord-vestlige grenseprovinsen, som grenser til Afghanistan i nord og vest, og mot Kashmir i nord og øst. Langs østgrensen mot Afghanistan er det skilt ut et 27.000 kvadratkilometer stort område for ulike stammefolk, som i motsetning til resten av provinsen, styres direkte av de pakistanske sentralmyndighetene.

Provinsen huser mange afghanske flyktninger, både fra Sovjet-tiden og fra Talbian-styret. Det er også her man tror flere av Talbian-lederen, både afghanske og pakistanske, skjuler seg.

Peshawar regnes som en strategisk viktig by og har store militæranlegg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt