NRK Meny
Normal

Selvmordsbomber drepte 12

Minst 12 mennesker ble drept i et selvmordsangrep nær byen Peshawar nordvest i Pakistan i dag. Blant de drepte er ei fire år gammel jente.

En mann holder sin døde datter etter selvmordsangrepet sør for Peshawar
Foto: Mohammad Iqbal / Scanpix/AP

Angrepet på et kvegmarked i området Adazi, 16 kilometer sør for byen Peshawar, skal ha vært et attentat rettet mot den lokale borgermesteren Abdul Malik . Han er blant dem som ble drept i eksplosjonen.

Minst 36 andre er såret. Tilstanden for flere av dem er alvorlig.

Byttet side

Borgermester Abdul Malik ledet en lokal milits som landbyboerne har dannet for å bekjempe de militante islamistene. Tidligere hadde han nære forbindelser til Taliban, men byttet side i 2008.

Malik har overlevd flere drapsforsøk fra sine tidligere Taliban-kamerater.

- Malik støttet regjeringen og var en sterk motstander av opprørerne, sier politisjef Liaquat Ali Khan i regionhovedstaden Peshawar.

- Selvmordsbomberen kom i en bil som eksploderte utenfor Maliks gjestehus der han sto sammen med flere gjester ved det lokale kvegmarkedet, sier lederen for distriktsadministrasjonen, Sahibzada Anis.

Kraftig eksplosjon

Pakistansk mann såret i selvmordsangrep

Såret på kvegmarkedet ved Peshawar da selvmordsbomber angrep.

Foto: Scanpix/AP

Eksplosjonen var svært kraftig da 12 kilo med sprengstoff ble detonert. Etterpå la døde mennesker, dyr og forvridde bygningsrester igjen i området.

Kveghandleren Mahabat Khan forteller at han nettopp hadde solgt en bøffel da det smalt.

- Den ene foten min ble skadet. Etter selve eksplosjonen hørte jeg skuddsalver, sier Khan til medarbeideren fra nyhetsbyrået AFP på sykehuset der han er innlagt.

Bilen eksploderte

En annen av de sårede, Jafar Shah, forteller at han så en Toyota Corolla 86-modell samtidig som Malik kom sammen med vaktene.

- Vi trodde bilen tilhørte ham, men plutselig eksploderte den og mange mennesker, inkludert meg selv, ble skadet, sier Jafar Shah til nyhetsbyrået AP fra sykesengen.

Rehmat Ullah Khan var vitne til hendelsen.

- Vi hadde vært på markedet og på vei hjem da smellet kom. Vi gikk tilbake og så mange døde kropper liggende på bakken og mange sårede. Vi løftet dem inn i lokale biler, siden det var så mange biler tilgjengelig på plassen akkurat da, sier Khan, ifølge AP.

Ett av mange angrep

Opprørere har gjennomført en rekke angrep i Pakistan den siste tiden, i et forsøk på å skremme myndighetene til å avslutte militæroperasjonen som pågår i regionen Sør-Waziristan.

Til sammen er over 300 mennesker drept i terroraksjoner og opprørsangrep i løpet av de siste ukene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt