Hopp til innhold

Over 90 drept i Peshawar

En kraftig bilbombe gikk av på et marked i den pakistanske byen Peshawar i morges. 92 mennesker ble drept, og over 200 er såret, sier talsmenn for myndighetene.

Video nsps_upload_2009_10_28_9_22_12_4890.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Pakistansk TV var raskt tilstede og gikk direkte fra markedet der bomben gikk av.

Mange av de drepte og sårede er kvinner, flere er barn. Bomben var myntet på byens sivilbefolkning, siden den eksploderte på hovedmarkedet i byen.

– Bomben kunne høres over nesten hele byen, forteller politimann Anwar Shah til nyhetsbyrået AFP.

Biler og butikker knust

Bombeangrep i Peshawar, Pakistan

Ofre for bombeangrepet i Peshawar hjelpes bort.

Foto: GBRTV

Shah opplyser at det var en bilbombe som gikk av, og at biler og butikker ble knust i den kraftige eksplosjonen. Det la seg tjukk, svart røyk over byen etterpå.

Både redningsarbeidere og myndighetene frykter at tallet på omkomne vil stige ytterligere. Mange mennesker er trolig begravd i ruinene fra bygningene som kollapset etter eksplosjonen.

– Det er kroppsdeler, det er mennesker, det er brente mennesker, det er døde kropper og det er skadede, sier lege Muslim Khan for å beskrive situasjonen på sykehuset.

En annen lege etterlyser blodgivere.

- Vi har ikke nok blod til å behandle de sårede, sier han.

Flyktet

Bombeangrep i Peshawar, Pakistan

Bombeangrepet skapte kaos i gamlebyen i Peshawar.

Foto: GBRTV

Pakistansk TV sendte raskt etter angrepet bilder fra markedet, som viser at det er panikk i gatene. Bildene viser utbrente bilvrak foran knuste butikker og brennende vrakgods.

- Mange er fortsatt innesperret i de sammenraste bygningene. Vi arbeider på spreng for å redde dem, sa politimannen Shafqat Malik etter eksplosjonen.

Bomben gikk av i Pehsawars gamleby, i markedsgaten Peepal Mandi. Det bor 2,5 millioner mennesker i Peshawar, og markedet er et av byens mest populære områder.

Ustabilt land

Opprørere har gjennomført en rekke angrep i Pakistan de siste månedene og tatt over 200 menneskeliv. Dagens eksplosjon understreker hvor ekstrem situasjonen er, og hvor stor trussel for Pakistans stabilitet de ekstremistiske gruppene utgjør.

Den pakistanske hæren har inneldet en omfattende offensiv mot opprørerne i regionen Sør-Waziristan, og hele landet er på vakt mot gjengjeldelsesangrep fra Taliban.

Bomben som gikk av i Peshawar i dag, gikk av bare timer etter at USAs utenriksminster Hillary Clinton kom til hovedstaden Islamabad.

Video nsps_upload_2009_10_28_11_57_27_4910.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Utenriksmedarbeider Morten Jentoft om bakgrunnen for angrepet i Peshawar.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Minst 13 døde i nattklubbrann i Spania

Spanske myndigheter sier at dødstallet kan stige.