Nye demonstrasjoner ventet i Aten

De største greske fagforbundene skal arrangere nye demonstrasjoner i ettermiddag i protest mot myndighetenes spareprogram.

Opptøyer i Aten
Foto: Nikolas Giakoumidis / Ap

I går omkom tre personer da demonstranter kastet brannbomber inn i et banklokale som begynte å brenne.

Demonstrastrantene skal samle seg foran nasjonalforsamlingen klokka 17. Inne i bygningen diskuterer de folkevalgte krisetiltakene, og det er ventet en avstemning i kveld.

- Vi er fast bestemt på å fortsette og utvide kampen for våre rimelige krav, heter det i en uttalelse fra fagforbundet GSEE med rundt en million medlemmer.

GSEE fordømmer samtidig volden i Atens gater i går.

Les: Presidenten: – Hellas står foran avgrunnen

Les: – Deler av sentrum ser ut som en slagmark

Les: Tre omkommet i Aten-demonstrasjoner

- Den eneste måten Hellas kan klare å gjøre opp for seg på og unngå konkurs, er å ta imot penger fra våre europeiske partnere og IMF. Så enkelt er det. Og for å få pengene må vi bli enige om dette treårige programmet, sa finansminister Giorgos Papakonstantinou under en tale i nasjonalforsamlingen.

- Vi ber om penger fra land som selv har underskudd, og som selv er mål for angrep fra spekulanter. Vi må overbevise dem om at vi kan skape orden i eget hus. Vi tar ansvar for de neste tre årene og gjør det som ikke er blitt gjort de siste tiårene, sa finansministeren.

- Vi ber om penger fra land som selv har underskudd, og som selv er mål for angrep fra spekulanter. Vi må overbevise dem om at vi kan skape orden i eget hus. Vi tar ansvar for de neste tre årene ved å gjøre det som ikke er blitt gjort de siste tiårene, sa finansministeren.

Også i dag står store deler av det greske samfunnsmaskineriet stille på den siste dagen av generalstreiken som startet i går.

SISTE NYTT

Siste nytt