Hopp til innhold

Ny person siktet for terror i Stockholm

Svensk politi pågrep søndag morgen en person som er siktet for overlagt drap. Drapet knyttes til terrorangrepet i Stockholm fredag.

Drottninggatan

NY MISTENKT: Søndag gikk politiet ut med informasjon om at nok en person er pågrepet mistenkt for terroren i Stockholm.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Like før klokken ni i morges ble nok en person pågrepet. Flere opplysninger om personens tilknytning til terrorangrepet vil ikke statsadvokat Mats Ljungqvist gi til pressen.

I dokumenter fra tingretten framgår det at han skal forhøres så snart som mulig.

Politiet kommenterte ikke saken på pressekonferansen i ettermiddag.

Personen ha fått en offentlig forsvarer. Forsvarsadvokat Johan Åkermark sier til Expressen at han ikke har rukket å ta kontakt med sin klient ennå, og at han ikke vet når forhøret skal skje.

To pågrepne

Dette er altså den andre pågrepne og siktede i saken. Fredag kveld ble en 39 år gammel usbeker, som politiet mener kjørte lastebilen inn i Åhléns i Drottninggatan, pågrepet i Märsta.

Usbekeren hadde fått avslag på sin asylsøknad i 2016, men reiste ikke hjem da han fikk en tidsfrist på fire uker til å forlate landet.

Mannen jobber som asbestsanerer i Sverige og sender penger hjem til kone og barn i Usbekistan, ifølge svenske medier.

I sosiale medier har han vist sympatier for IS og er venner med flere nøkkelpersoner i det islamistiske partiet Hizb ut-Tharir.

Flere aksjoner

Lørdag kveld slo politiet til mot Vårberg og Kungsholmen og hentet inn totalt seks usbekere til forhør.

Søndag morgen var det to aksjoner og fem personer ble innbragt, ifølge politisjefen i Stockholm. To personer blir forhørt i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt